Storabborre på magiska första isen…

Flott fisk från första isen...

Flott fisk från första isen…

Första isen är magisk! För er som kanske läst om min kärlek till dom randiga så vet ni att jag försöker komma ut så fort det bara går när isen lägger sig, speciellt om det sker i december. Idag blev det just en sådan ”första isen premiär” med min gode vän Micke. Stor balans i klassiska Pagegojfärgen var ”the shit” och tillsammans fick vi strax under tio fina fiskar mellan två hekto upp till kilot eller strax under. En ”simmare” slet sig för mig strax under isen, en ”simmare” kallas så för att man måste ge den lina när den vänder… å då väger den alltid över kilot! Den fisken grämde mig, den kan ha varit riktigt stor 😉 Nåväl, fina abborrar, solsken och havsörn blev dagens facit. Underbart!!! Ska nog ut imorrn me 😉

Ps, våra isar pendlade mellan 4-8 cm, lite scary op sina ställen. Islina och dubbar är ett måste! Slarva inte med era liv…

//Jan O

2 svar på ”Storabborre på magiska första isen…

  1. Grattis, hoppas de smakar gott! (För C&R vid -10°C är ju inget fisken mår särskilt bra av..)

  2. Hej caz, ca minus sju vid tillfället. Så här gör man för att allt ska gå bra. Håll fisken blöt eller i hålet. Fixa kameran. Lyft upp fisken för foto. Släpp snabbt tillbaka fisken. Vips, allt bra så länge speciellt ögonen är fuktiga. Det kan du tom se på bilden. Varsågod 🙂 Ismete på gädda och gös är lite trixigare med avkrokning mm men går faktiskt rätt bra det med. Speciellt om man inte tar upp fisken ur hålet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *