Flugfiskaren i Småland

Halli Hallå alla sportfiskenördar!

Jag är ny här på Fisheco och har fått chansen att synas här med min blogg och de skall bli skitkul att vara en del av Fisheco.

Mitt namn är Andreas Olsson och jag driver bloggen Flugfiskaren i Småland sedan många år tillbaka t om redan innan de var ”hippt” med fiskebloggar så skapade jag bloggen. På den tiden var det mer som en dagbok för mig själv för att hålla lite koll på när, vart och hur mina fisketurer hade gått.

Som en fiskedagbok fast i digtal form och genom bloggen så kanske jag kunde ge några andra lite tips och råd längs vägen. Men allt eftersom bloggen växte så blev det mer seriöst och allt eftersom mitt fotointresse också började växa så kunde jag bjuda på mer och mer kvalité i bildform också.

Namnet flugfiskaren i småland blev det då jag i mina unga år (14-15år) kände mig som den enda flugfiskaren i mina trakter och min far sa en gång till mig att jag var född i fel ände av Sverige. De var då jag bestämde mig för att döpa bloggen till Flugfiskaren i Småland. Men gud var fel jag hade.

John med havsöring på kroken

Det finns ju vansinnigt mycket och duktiga flugfiskare i Småland och flugfisket bara växer hela tiden. Jag hoppas att jag är med och bidrar till att skapa några nya flugfiskare genom mina inlägg och tankar också.

Och det här med att vara född i fel ände stämmer väl inte helt heller längre då jag bor 5 minuters bilfärd från vår fantastiska kust och fina gäddvatten. Öringvatten finns det också kanske inte i mängder men jag har mina pärlor som ni säkerligen kommer få läsa om framöver.

Mitt fiskeintresse började som för många andra i unga år och jag fastnade ordentligt efter en tur med min farfar som tyvärr inte är med oss längre. Jag fick låna hans rödvita Hi-Lo wobbler och vi fiskade från en liten ö i Stockholms skärgård och jag fick napp och med hjälp från farfar lyckades vi landa en enorm gädda (i mina ögon) på ca 1 kg. De var ren kärlek, efter det har intresset bara ökat och ökat med någon dipp i tonåren för att sedan nästan enbart ägna min lediga tid till fisket. Jag måste också passa på att tacka framförallt min far som trots att han själv har jakten alltid har ställt upp och kört mig land och rike runt för att testa nya fiskeplatser under årens lopp.

Mitt flugfiske började i 15 års åldern, flugbindandet kort därefter och efter min första flugfångade fisk så var jag fast. Jag fiskar det mesta som jag får möjlighet till att fiska men den mesta av min tid läggs på gäddflugfisket. Ett fiske som exploderat de senaste åren. Ni som har följt mig en tid vet också att jag startade en sportfiskeförening för snart 3 år sedan. Vi heter Torsåsbygdens Sportfiskeklubb och har växt ordentligt sista åren och är numera 82 medlemmar.

Vi driver b la en gäddfabrik, ett put and take vatten och vi arrangerar varje år en Gäddfestival. Det kommer bli en hel del inlägg om vad vår förening pysslar med också framöver.

Yngel från vår gäddfabrik

För om åren så var jag ute nästan varje dag och fiskade men numera som far till två barn + två bonusbarn så räcker inte tiden av naturliga skäl till sådant fiske längre.

Metardag med föreningen för barn och ungdomar

Numera fiskar jag fortfarande ofta men jag kör korta och effektiva pass för att få tiden att räcka till. Mitt fiske bedrivs oftast från land iklädd vadarbyxor på knädjupa vatten. Dock blir det också en hel del från min lilla båt och i höst skall jag ge flytringsfisket en chans.  När tiden inte räcker till så blir det en hel del flugbindning som ni lär märka framöver och det är också något som också ligger mig varmt om hjärtat.

Jag har bundit flugor till butiker och haft ett flertal kurser i flugbindning. Jag binder det mesta men gäddflugor är det jag tycker är absolut roligast.

För er som orkat läsa ända ner hit så tackar jag för er uppmärksamhet och jag hoppas ni fortsätter följa mig framöver. Det kommer bli mycket gäddflugfiske, flugbindning, öringfiske och kanske kan jag ge er några tips och tricks på vägen.

Flugbyte i Alsterån

Jag åker gärna runt o prövar nya vatten så kanske kan ni få lite tips där om vatten ni vill testa men inte gjort ännu. Det kommer bli en del Vloggande framöver och förhoppningsvis blir det små kortfilmer också. Så håll koll på Fishecos sida och min facebooksida  när det kommer nytt!

Två grymma gäddfiskare och goda vänner som ofta är med på fisketurerna. Richard och Eric Thunberg

För er som vill följa mig på andra ställen finns jag även här

Instagram: flugfiskarenismaland
Facebook Flugfiskaren i Småland
Youtube: Flufiskaren i Småland

 

40 svar på ”Flugfiskaren i Småland

 1. Pingback: SBS Vasskyddad gäddfluga 2. 0 – SBS Weedless pike fly 2.0 | Gälgreppet

 2. Pingback: Fiskeåret 2019 | Gälgreppet

 3. Pingback: Regnbågsfiske Kosta – fiske både för nybörjaren och för den erfarne | Gälgreppet

 4. Pingback: Premiärfiske i Småländska Alsterån 200404 | Gälgreppet

 5. Pingback: Regnbågsfiske – Djupgöl – Kosta | Gälgreppet

 6. Pingback: Havsöringsfiske på Öland – Med guide | Gälgreppet

 7. Pingback: Öringfiske i Alsterån | Gälgreppet

 8. Pingback: Regnbåge på torrfluga – Camp Mayfly Norrefors -Danica/Vulgatakläckning | Gälgreppet

 9. Pingback: Flugfiska gädda på sommaren | Gälgreppet

 10. Pingback: Klubbdag vid ett regnbågsvatten | Gälgreppet

 11. Pingback: Bergkvara Gäddfestival 2020 | Gälgreppet

 12. Pingback: Gälgreppet – årskrönika 2020 | Gälgreppet

 13. Pingback: Regnbågsfiske Norrefors – tidigt vårfiske | Gälgreppet

 14. Pingback: Camp Mayfly – Norrefors – ett förstklassigt regnbågsvatten | Gälgreppet

 15. Pingback: Dubbelhugg i Gottåsa – NovaScottia Eventcenter | Gälgreppet

 16. Pingback: Danicatider i Norrefors – Camp Mayfly | Gälgreppet

 17. Pingback: Öring på torrfluga -NovaScottia Eventcenter | Gälgreppet

 18. Pingback: Öring på torrfluga - NovaScottia Eventcenter! | FishEco

 19. Pingback: Havsöring på fluga – Öland | Gälgreppet

 20. Pingback: Fiska havsöring vid midsommar - Jajamen, det går faktiskt! | FishEco

 21. Pingback: Put and takefiske, tipsar om 5 riktigt bra fiskevatten | Gälgreppet

 22. Pingback: Gälgreppet visar hur man tar gälgreppet | Gälgreppet

 23. Pingback: Fiska regnbåge på sommaren – tips och trix | Gälgreppet

 24. Pingback: Camp Mayfly Norrefors – Torrflugehugg med getingfluga | Gälgreppet

 25. Pingback: ”Kamerakillen” kanske den allra viktigaste? | Gälgreppet

 26. Pingback: Premiärfiske – Ulvereds Hjorthägn | Gälgreppet

 27. Pingback: Klubbfiskedag vid Hultsby Sportfiskeanläggning | Gälgreppet

 28. Pingback: Bondemölla sportfiske | Gälgreppet

 29. Pingback: Bergkvara Gäddfestival 2021 | Gälgreppet

 30. Pingback: Smålandsfiskarna – Put and takefiske med grov regnbåge i sikte | Gälgreppet

 31. Pingback: Därför mår jag så bra av att flugfiska | Gälgreppet

 32. Pingback: Årets första spöböj 2022 – Gäddflugfiske | Gälgreppet

 33. Pingback: Premiärfiske i Strömhult – Camp MayFly | Gälgreppet

 34. Pingback: Gälgreppet - Premiärfiske i Strömhult Camp MayFly | FishEco

 35. Pingback: Första gången jag ”nymfar” – Snärjebäcken | Gälgreppet

 36. Pingback: Berget Sportfiske – Regnbågsfiske med chans till PB | Gälgreppet

 37. Pingback: NovaScottia Eventcenter -”Grand Slam i Gottåsa” | Gälgreppet

 38. Pingback: Snärjebäcken – Ett mytomspunnet vatten | Gälgreppet

 39. Pingback: Brännvinsdammarna – Röding, Öring och Regnbåge! | Gälgreppet

 40. Pingback: Brännvinsdammarna – Röding, Öring och Regnbåge! | FishEco

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *