Sommarfiske efter gädda

Sommarfiske efter gädda är inget jag brukar ägna mig åt. Sommaren brukar mest innehålla öring och regnbåge då jag brukar tycka det kan vara svårt att hitta gäddan under denna tiden på året. Ofta går de ut och ställer sig på djupare vatten och vattnen där jag brukar fiska gädda är väldigt grunda, fina vår och höst vatten. Men efter samtal från min vän Peter ”Lappen” om att fisket var hett nu där jag har min båt så behövdes det ingen större övertalning.

Båten som låg på land var tvungen att läggas i först och efter det begav vi oss ut mot de vanliga ”hot-spotsen” men de gav inga resultat alls. Efter mycket tjurande med motorn så tog vi oss senare ut till ett hett ställe precis innan man kommer ut till ”öppet vatten”. Här är det en liten brant och några grund, ett perfekt ställe för gäddan att ”hänga” på. Peter dunkade iväg ett kast med ett gummibete (Pig i motoroilfärg) och nästan direkt får han ett ordentligt hugg.

Otroligt skönt att vi äntligen hittade fisk då vi nästan hade börjat tro att vi skulle blanka. Fisken närmar sig båten utan större kamp och vi ser att den är riktigt stor. De är nu nerverna gör sig påminda, sitter krokarna bra, håller linan osv. Men fisken kan håvas fint och lugnt. Peter lyfter sedan upp en ruskigt brednackad gädda på exakt 100 cm. Vi hade ingen våg men uppskattade vikten till runt 7-8 kg.

Peter med en 100 cm fisk

Peter har sedan något missat hugg till och jag har flera följen. Ser fisken följa med till båten flera gånger för att sedan vända. Jag fiskar som vanligt med en grön/chartreause fluga med wiggle tail. Jag kastar ut igen och testar nu ”rollypolly” tekniken och fiskar hem flugan riktigt snabbt. Nu smäller det på ordentligt direkt. En riktigt pigg gädda som rusar flertalet gånger och trots att jag pressar fisken hårt så tar det ett par minuter innan fisken är redo för håven. En kanonfin gädda även detta runt 80 -90 cm och en vikt på 4-5 kg.

Jag använder ofta en handske vid gälgreppet, skadade mig ordentligt en gång vid gälgrepp och har inte kommit över det riktigt ännu.

Efter detta så blir det inte mycket mer, Peter dra på någon mindre fisk och vi har några bommade hugg. Båten fick vi dra upp på land igen då någon hade tagit min båtplats..Men nu har jag fått en ny och bättre så de få bli till att putta i båten snart igen och testa lite mer sommarfiske efter gädda.

Sjukt kul med sommarfiske efter gädda! 

”Pikeknuckles”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *