Kvällsöringar

Bultdammen som föreningen Torsåsbygdens Sportfiskeklubb arrenderar har börjat fungera precis så som jag hade hoppats. Efter en taskig start så har nu vattnet repat sig och numera möts man ofta av vak och huggvilliga regnbågar men framförallt öringar. Insektslivet är gott där nere och mygg är det vansinnigt gott om (nästan väl mycket). Fisken är ytaktiv och av de att döma så har de börjat anpassa sig efter det som finns i dammen vilket är väldigt fint att se. Jag har varit nere 2 kvällar i rad och har direkt möts av vakande fisk. Den första kvällen var det fullt av dammsländor på ytan och vaken duggade tätt.

Det tog inte lång tid innan jag kunde håva kvällens första öring. Andra kvällen möts jag igen av vakande öring men den var svårare att lura och det krävdes flera flugbyten innan jag till slut hittade rätt. Flugan försvann ner i ett litet försiktigt vak och ännu en öring kunde drillas och håvas.    

Just nu när det är närmare 30 grader ute om dagarna så skippar jag fisket under dagen helt och satsar på kvällsfisket. De är också då fisken brukar komma igång. Så ett tips, smörj in er ordentligt med myggmedel och satsar på kvällsfisket efter öringen eller regnbågen. Och en sak som tål att upprepas är vid catch and release, särskilt nu när det är så pass varmt. Handskas försiktigt med fisken, använd gärna håv med knutlöst nät eller gummi. Blöt händerna och undvik att lyfta upp fisken ur vattnet och se till att fisken ligger på rätt köl innan ni släpper ut fisken igen.

Håll utkik på Facebook-sidan i veckan då det kommer att dyka upp en liten tävling där i veckan.

Skitfiske på er

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *