Imitera och kopiera är vägen till framgång…

Kopiera och imitera, det lönar sig...

Kopiera och imitera, det lönar sig…

Det riktigt häftiga med våra LIVEsändningar, ur ett personligt perspektiv,  är faktiskt att jag får fiska med personer som verkligen kan sin sak. Till exempel Buster, Svartzonker, Henke Sandahl, Trumman, Petter Larsson, Mattias Holgersson å som nu sist Jörgen Larsson. Jörgen har alltid varit en sportfiskare jag respekterat och hållit extra högt.

Jörgen Larsson - En tänkande sportfiskare...

Jörgen Larsson – En tänkande sportfiskare…

En av våra ”tänkande” sportfiskare och som aldrig, utan undantag, lämnar något åt slumpen. Planering och ordning o reda samt ständig analys av fisket har gjort Jörgen till den framgångsrika sportfiskare han är, bland de bästa i världen. Jag brukar tjata om att man ska ”imitera och kopiera” dom som faktiskt kan sin sak. Det lönar sig alltid. Jag följde mitt eget råd under vårt LIVEfiske med Jörgen för en tid sedan när vi förfiskade och rekade inför sändningen. Fisket var riktigt svår och abborrarna var mer intresserade av att gå i lek än att nappa. Jag lyssnade noga på Jörgen denna dag, valde lätt skalle, en jigg med en färg som både gett fisk förut men av någon anledning också stod för de lite större fiskarna.

Jiggen och färgen för dagen...

Jiggen och färgen för dagen…

Jag jiggade i ett ganska lugnt tempo, mycket långsammare än jag brukar och fiskade noga fläckarna Jörgen pekade ut. Ja, belöningen ser ni på bild. En av de stöddigare abborrarna jag fått i mitt liv, 1590 gram, tjock som en boll och kanske 42-43 cm lång 🙂 Så kan det gå… Tack Jörgen för den fisken 🙂

Ps, inte missa nästa LIVEsändning nu på måndag

//Jan O

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *