Alsterån-premiär

52de2-alsterc3a5n1

I lördags efter jobbet så drog jag iväg mot skogarna kring Målerås och Älghult för att få mitt premiärfiske i Alsterån avklarat. Väl framme så möttes man av ett rejält busväder, blåst, regn och hagel men som snabbt gick över till solsken, typiskt vårväder.

Det är alltid lika trevligt att vara tillbaka vid Alsterån, en riktig småländsk pärla. Vidinge gård som ansvarar för Strömfiske Alsterån har nya ägare som verkar ha mycket goda ideér och tankar kring fisket och det känns riktigt lovande och spännande att följa fisket framöver här.

alsteran1

Vacker öring från Alsterån

Jag hade planer på att testa lite nya sträckor idag men med som vanligt lite ont om tid så bestämde jag mig för att köra en favoritsträcka som jag kan ganska väl numera. Jag fiskade av ett antal ”hot-spots” utan framgång och vädret fortsatte att jäklas med hagel och solsken om vartannat.

Längre upp i zon 3 får jag se årets första vak och snabbt som ögat bytte jag till torrfluga men inget resultat. Bytte sedan till streamer och ganska snabbt får jag en ordentligt hugg och känner direkt att det är en rejäl fisk. Fisken gör en rejäl rusning mot strandkanten och jag ser att det är minst en kilosfisk och i samma ögonblick släpper den. Efter denna tappade ”storfisk” så bege jag mig mot zon 2 och får en mindre öring på något hekto som får givetvis får simma tillbaka.

2fedd-alsteran3

glass

Det blev också premiär för glaspinnen. Ett mjukt spö som lirade bra ihop med guideline presentation linan.

Premiären är avklarad och nu längtar man redan efter nästa tur och det blir i maj igen när insektetslivet är i full gång och det förhoppningsvis kryllar av vakande öringar.

 

Av någon anledning så glömde jag kameran i bilen och blev tyvärr inga bilder från denna turen så de bilderna som är i inlägget är ”arkivbilder” från tidigare fiske i Alsterån.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *