Julfiske

dsc_2060

Ny variant som funkade idag. Med Sparkle hair från Mayfly.se

Annandag jul nu och imorgon är det återigen dags för jobb efter några dagars julfirande. Julen brukar bli lite hektiskt för oss, som för många andra också skulle jag tro.
Men annandagen var vigd åt gädda och inte prinskorv, köttbullar eller janssons. Dock hade vi inga planer på att äta någon av gäddorna och dagen var inte vigd helt åt fiske utan snarare förmiddagen. Men det var äntligen dags för lite fiske igen.

Ni minns kanske att jag skrev för något inlägg sedan att Richard hade fastnat i flugträsket och snart skulle han lämna spinnspöet hemma. Det dröjde inte länge. dsc_2106
Idag hade han nämligen endast med sig flugspö och var redo att kriga längs kusten i relativt hårda vindar och lågt vatten. Inte optimala förhållanden. Vi hade fått sällskap denna dagen av Richards far Christer som också är nyfrälst när det kommer till gäddflugfisket.
dsc_2104
Eftersom det var lågt vatten och hårda vindar så var det svårfiskat idag. Jag hade ett flertal missade hugg och Richard som är lite av en gäddmagnet drog två st fina och feta fiskar på 3-4 kg. Det fanns gott om fisk inne i viken de är jag ganska säker på men vi nådde inte riktigt ut till dem och det låga och grumliga vattnet gjorde dem väldigt försiktiga.
Detta var förmodligen året sista fisketur för min del. Det nya året kommer jag att försöka inleda på bästa sätt med lite fiske såklart. I veckan skall jag försöka sammanfatta det gångna året med bilder, godbitar från året och statistik.

Skitfiske på er och ta de lugnt i stormen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *