Lipgrip har sina fördelar om den används vid rätt tillfälle!

Lipgrip är bra! Ibland...

Lipgrip är bra! Ibland…

Go vänner, det här är ett utdrag ur min senaste ismeteartikel i +MagazineFishEco om finlir vid gösfiske. Tyckte den var lite extra intressant. Kommentera gärna nedan 🙂

Nu ni, nu åker jag kanske på däng men jag tänker faktiskt skriva att Lipgrip är riktigt bra vid ismete. Kanske är det lika bra att jag också säger att Lipgrip vid många andra tillfällen är ett ”djävulens redskap”. Den har skadat många fiskar när den använts, också av rutinerade sportfiskare. Men, just vi ismetet är den riktigt bra att ha med sig. Jag pratar enbart om modellen som roterar dessutom. Rätt använd så kan du enkelt behålla fisket i hålet, vrida Lipgripen lite i sidled och snabbt få en öppen gösmun och lika snabbt kroka av fisken.

Funkar lika bra på gädda som gös...

Funkar lika bra på gädda som gös…

Lipgripen fixerar fisken vertikalt, hålet fixerar fisken i sidled och vrider sig fisken i hålet kan den göra det utan att skada sig när Lipgripet roterar. När man är klart blir det en putt neråt och fisken simmar hyfsat glatt vidare. Du minimerar eventuella hanteringsskador och frysskador på ögonen till nästan noll. Ska du ta ett foto och kanske också mäta/ väga så har du återigen minimerat fisken tid ovanför isen, allt krångel med krokar kan ske med fisken i hålet.

Tight lines :)

Tight lines 🙂

Visst, du kan ta gälgrepp men Lipgripen är faktiskt överlägsen i just det här fallet och rätt skött mycket skonsam.

//Jan O FishEco

Ett svar på ”Lipgrip har sina fördelar om den används vid rätt tillfälle!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *