Testat – Berkley Nanofil för ismetet!

Nanofil syns mycket bra!

Nanofil syns mycket bra!

Redan förra året körde jag ett test på nya Berkley Nanofil, då en vit lina i dimensionen 0,193 för pimpelfisket. Jag blev genast mycket nöjd. Äntligen en islina som är stum och som inte suger vatten. Detta en förutsättning för att linan ska gå att hantera om den ligger på isen i minusgrader. I år har Abu Garcia släppt linan i lite grövre dimensioner och jag har lagt ca 15 ismetepass med Nanofil 0,28 i färgen Hi Vis Chartreuse.

Under denna säsong har jag landat ett tjugotal gäddor med bråkiga toppfiskar på dryga sex kilo. Dock har de flesta passen riktats mot gös och här är också toppfiskarna över sex kilo. Nanofilen har faktiskt fått bekänna färg ganska ordentligt. Linan består av mängder med sammanfogade dyneemafibrer, så tight sammanfogade att linan blir helt homogen (sammansatta på molekylnivå enlig Berkley).

Fryser inte fast i spolen vid minusgrader...

Fryser inte fast i spolen vid minusgrader…

Den förenar den gamla monlinans smidighet för fiske i kyla med flätlinans så viktiga stumhet. Linan har ingen gång fått för sig att frysa fast på rullen med elaka ”huggstopp” till följd när fisken tagit lina. Något som tyvärr händer alltför ofta på en flätlina som varit upp och ner i vattnet några gånger. Linan är klassad att hålla för ca 8,4 kilo. Lite lågt när man jämför med en vanlig flätlina men lite över en vanlig nylonlina som många fortfarande använder vid ismetet. Berkley mäter dessutom hållbarheten direkt i knuten vilket är det mest ärliga, det stjäl säkert minst ett kilo mot hur många andra linor klassas. Färgen Hi Vis Chartreuse är någonstans mellan gul och grön med riktigt bra synlighet. Ja, ni har nog redan anat att jag är nöjd. Jag rekommenderar Nanofil 0,28 som ett mycket bra val vid ismete efter gös och gädda. Det ska bli intressant att se hur den uppför sig under våren vid lite riktat havsöringsfiske.

Betyg 4 mothugg av 5.

Plussidan säger…

– Stum och suger inte vatten

– Smidig

– Mycket tålig, i stort sett noll slitage

Minussidan säger…

– En aning tendens till linminne

– Svagare än vanlig flätlina

– Högt pris (jämfört med nylon, något billigare än flät)

Fakta
Nanofil finns i dimensioner mellan 0,072-0,280. Färg Clear Mist, Low Vis Green, Hi Vis Chartreuse. Förpackningar mellan 50, 125, 270 och 1800 meter. Pris 50 m 129:-, 125 m 299:-, 270 m 599:-, 1800 m 3799:- Mer info www.abugarcia.se

//Jan O +FishEco

7 svar på ”Testat – Berkley Nanofil för ismetet!

  1. I’m impressed, I must say. Really rarely do I encounter a weblog that’s both educative and entertaining, and let me inform you, you’ve got hit the nail on the head. Your idea is outstanding; the difficulty is one thing that not enough people are speaking intelligently about. I am very comfortable that I stumbled across this in my search for something relating to this.

  2. Thank you for the excellent review on the 210. I bought the 110 after I read your review of it. I’m a runner and it is the perfect training partner. I’m glad you mentioned your trip to India, I spent many years there and I enjoy hearing about different experiences people have while visiting such an interesting country. Hope you smash your training and your races Have funDavid

  3. Hi, Karen!I’m Pinay too, we must be skin tone twins! I do exact same thing — Cuba on the outer edges and St. Moritz down the center of my face. I would love to know what shades you wear in other brands, as I’m always checking other foundations in my constant search for the best one. I also rotate between NARS Sheer Glow in Syracuse, MAC NW35, Chanel Mat Lumiere Soft Honey, and the two NARS TM shades above. Would appreciate any info you can share! Salamat.

  4. Esse tal de Nibiru seria o Planeta Chupão como os espíritas definem e que migraremos em breve pra ele deixando a Terra um planeta de expiações aos exilados de Capela?Pelo que sei há uma grande controvérsia sobre isso no meio espírita brasileiro, uns defendem que já somos os “expulsos” de Capela e outros que ainda vamos sair para dar lugar a eles. Esse ta1ff8l do planeta Chupão (que se não me engano já abordado tema na Revista de Espiritismo Cristão) também recebeu o codinome de Planeta X.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *