Dropshot: Teori och Praktik, pass 2

Första försöket att implementera lärdomarna från EcoGears dropshotfilm var ju ändå lite av en succe, dock fick den anpassas lite efter platsspecifika förhållanden, då kanalen jag var vid var ganska grund i kanterna. För er som missat det inlägget och/eller videon så rekommenderar jag att man börjar med videon nedan.

Väl värd en genomtittning eller två

Under förra passet så fokuserade jag på de små betena och de försiktiga rörelserna och fick fisk under en ganska lång sträcka av kanalen, abborrarna var helt enkelt inte så hoptryckt den dagen. Men jag hade ingen möjlighet att testa om abborrar beter sig som snultror eller smörbultar, det vill säga gärna står precis intill bryggor och pirar.

För att testa detta sökte jag mig till Stenpiren, där hamnkanalen går ut i Göta älv. Här hittar man intressanta områden med lite djupare vatten. Jag hade inget kanonfiske men de abborrar jag fångade fick jag alla precis framför mina fötter, när jag smög fram till kanten och lite på avstånd släppte ner dropshottacklet. Jag menar verkligen rakt nedanför fötterna, inte ens en-två meter ut, så jag antar att dom stod i skydd och väntade.

Den här abborren tog på en Grass Minnow, troligen gömde den sig under bryggplankorna och bara väntade på ett byte.
För att inte helt förlita mig på mitt sinande förråd av Grass minnows så testade jag även en orange jigg från EcoGear, även den verkade intressant idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *