Bergkvara Gäddfestival

Nu börjar hösten äntligen närma sig, efter en kanonvarm sommar. Hösten är nog min favorittid på året. Luften blir friskare, temperaturen sjunker och gäddan är på hugget.

Det har varit dålig aktivitet från min sida här sista tiden. Några turer har det dock blivit med ett par fina gäddor som kommit upp. För två veckor sedan var det tänkt att jag tillsammans med ett härligt gäng skulle åkt till Bosnien för fiske i Ribnik och Pliva. Men av märkliga omständigheter så blåstes resan av 2 timmar innan avfärd av reseledaren. Extremt tråkigt såklart för alla inblandade och alla timmar av tid på planering och flugbindning innan resan var förgäves. De var rätt tungt att packa upp all packning igen dagen efter men nu skall jag försöka glömma det och ställa in siktet på hösten och det fantastiska gäddfiske som den brukar kunna erbjuda.

Inom kort, närmare bestämt den 20:e oktober kommer föreningen som jag är ordförande i Torsåsbygdens Sportfiskeklubb att arrangera vår populära gäddfestival, Bergkvara Gäddfestival.

Skall bli superkul och ser fram emot denna tävlingen, detta året är tanken att jag själv skall vara med lite mer än vad jag brukar hinna med i tävlingen.
Här nedan kan ni läsa lite om Gäddfestivalen, de kommer bli en hel del fina priser i potten. B la har Deeper Sonar sponsrat med deras senaste ekolod Deeper smart Sonar PRO +

Nyheter för i år är att vi endast kör tävlingen under en dag för att underlätta för oss i tävlingsledningen. Nytt är också att det är endast föranmälan som gäller. Anmälan skickas in här via vår hemsida. Regler, mätbräda och personliga tävlingsbrickor hämtas sedan ut på morgonen innan tävlingen startar. Så ingen anmälan på plats alltså.Sista anmälningsdag är 12 oktober.
Endast catch and release gäller.

Program

Plats: Café Uno Söderåkra (Bredvid kyrkan i Söderåkra) 

Kl 06.30 öppnar vi lokalen för utlämning av mätbräda, regler och tävlingsbrickor. Det bjuds på kaffe vid anmälningen.

Kl 07:30 är det stängt för anmälan

Kl 08:00 startar tävlingen. Båten kan vara ilagd tidigare men man måste komma till Café Uno för anmälan för att delta i tävlingen. Fiske som sker innan kl 8.00 gör att man blir diskad.

Fisket pågår fram tills kl 17:00 efter det skall fisket avslutas.  

Efter kl 18 är lokalen café Uno öppen för de som vill snacka fiske och umgås.

Prisutdelning i Café Uno i Söderåkra kl 19:00.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *