Första turen för året !

Den förbannade vintern har under januari tagit ett rejält grepp om vårt land. Till och med våra vikar nere i södra Sverige har varit igenfrusna. Men nu äntligen efter någon vecka med plusgrader och lite regn så har det öppnat sig på en del ställen. Favoritvikarna fortfarande frusna men fiskbart på en del ställen i närheten. Peter ”Lappen” och jag hade tänkt pröva lite utanför en fin lekvik. Lågvatten (ca -10cm) och en temperatur på runt 2-3 grader i vattnet möttes vi av. När man vadar ut i detta rekommenderas underställ och varma byxor, själv körde jag med underställ och dubbla mjukisbyxor och de funkade fint trots att jag kör med lite billigare andningsvadare. Neopren är annars att föredra under denna tiden på året.

lp3-2

Lappen krokade snabbt en pigg gädda på något kilo och jag hade några följare men inget ordentligt hugg. Vi fortsatte och fiska av kanten av viken ut mot det öppna havet. Precis innan vattnet eller snarare bottnen ändrar karaktär från gyttjebotten till stenbotten får Lappen ett ordentligt hugg och jag får rusa 100 meter iklädd vadare och all annan utrustning som jag bär med mig för att kunna assistera och framförallt fota. Helt slut men de var de värt!
En riktigt fet gädda som dessutom hade en delad underläpp, en skada från en Lip-grip skulle jag tro. Gäddan verkade dock särskilt påverkad av det och efter en snabb plåtning och mätning så fick den återgå till det kalla vattnet.

lp1

Peter som tidigare hade ett PB på gädda tagen med fluga på 72 cm putsade till det ordentligt då denna fisk var på fina 87 cm.

lp2

Det började mörkna och jag började tro att jag skulle blanka denna premiärtur men icke. Till slut så fick jag en fisk som jag lyckades kroka. Efter två små stötar i flugan så kastade jag ut på nytt på samma ställe och kort därpå så högg fisken. En liten men väldigt pigg gädda kunde snabbt landas och återutsättas.

lp5

Det är härligt att säsongen är igång igen även om det kanske kommer dröja ett tag innan nästa tur då det skall enligt väderrapporterna blir minusgrader flera dagar i följd nu.

Här kommer även en liten video från premiärturen, kvalitén håller inte högsta kvalité men bjuder på den ändå-

Tight Lines!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *