Högvatten och bra fiske!

pi5

Här är det normalt sett land

Barnen håller på att skolas in på dagis nu och det innebar att jag fick ett par timmar ledig tid tills det att jag skulle hämta dem igen. Jag kollade in appen ”Viva” för att se vattenståndet. Kan varmt rekommendera den appen för er som fiskar i havet och vill hålla koll på vattennivå och temperatur. Det visade sig vara 39 cm över normala vattennivån. Första gången på länge som det är mer vatten än normalt. Jag åkte ner till en vik där jag brukar ha fint fiske på våren och där det normalt sett är väldigt grunt.

pi6

Iförd nya vadare så blev jag för första gången på ett bra tag inte blöt när jag vadade ut i vattnet. Redan i första kastet kände jag några ”stötar” i linan. Snabbt ut med nytt kast och där satt första fisken. En riktigt välgödd madam på 70-80 cm kunde landas. Jag fortsatte att fiska av viken och det var gädda i nästan varje kast.

pi8

Det blev en kort tur då jag skulle vara tillbaka på dagis för att hämta barnen men totalt blev det 7-8 st gäddor och ett antal följare.

pi4

Dagens utrustning – MSX Sapphire #10 med vision rulle och Vision Big daddy #9 slow-mo lina

När jag hämtat barnen så berättade jag för dottern att jag varit och fiskat och fångat många gäddor. Hennes svar – Jag visste att du skulle fiska, nästa gång skall jag följa med!

pi7

Hon är lite för liten för flugspö men ett kastspö skall hon få till jul, man måste ju börja nånstans.

pi1

Imorgon blir det en snabbtur till innan det är dags att fira att man fyllt 30 år.

Skitfiske!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *