Öland

04

Fint rev på Öland

 

Då har jag äntligen gjort min premiär med fluga på Ölands fina kust. Trots att man inte har många mil till den avlånga ön så har det inte blivit av. Förmodligen pga ett antal bomrundor längs med kusten här hemma efter havsöring så gav jag nog upp försöken med att fånga en på fluga. Jag har på örarevet lyckats fånga några på spinn men det var många år sedan. Det har också blivit några i Hossmoån men även dem på spinn. Men efter många rapporter från ön att öringfisket var riktigt bra för tillfället så kunde jag inte låta bli. Jag hade fått tips från en erfaren havsöringfiskare från Öland om ett bra rev som jag kunde testa. Sagt och gjort så gav jag mig snabbt av efter jobbet och över bron till Öland.

Efter kört lite vilse så hittade jag till slut ner till rätt plats, såg riktigt fint ut och ett stort rev att fiska av. Dessvärre var vattnet väldigt klart och nästan ingen vind alls. Kanonfin dag men kanske inte optimala förhållanden för öringfiske.

Jag körde på och fiskade av revet utan resultat och tiden gick snabbt och det började bli dags att ge sig tillbaka över bron igen. Nästa helg är det havsöringscup på Öland och det lär vara gott om fiskare på plats då. Jag kommer göra nya försök dock så blir det nog Snärjebäcken premiär för min del på lördag.

05

För er som vill läsa mer om fisket på Öland kolla in Ölands trolling och sportfiskeklubb

När det gäller vår egna sportfiskeklubb Torsåsbygdens Sportfiskeklubb så är det på gång med ett möte snart, tyvärr drar det ut på tiden då jag väntar besked från andra inblandade personer som  är med och bestämmer, men jag hoppas på att kunna ge ett besked om datum för möte i nästa vecka så vi kan komma igång ordentligt.

I övrigt kommer jag ta mig an två större projekt/jobb i höst som kommer bli riktigt spännande. Allt är inte klart ännu men ser lovande ut, mer info kommer framöver. Men det handlar om fiske, vatten och företag så mycket kan jag avslöja!

06

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *