Smålandsfiskarna

Smålandsfiskarna

För någon vecka sedan var jag tillsammans med min far och Amir och besökte Smålandsfiskarnas fina fiskecamp som ligger i skogarna av norra Småland. Väl framme så mötte Daniel och Viktor upp oss och visade oss runt och berättade om deras fantastiska fiskeanläggning. Fiskecampen ligger mitt  inne i den småländska skogen och består av 4 st sjöar, 2 st större som har anslutning till varandra och en mindre sjö som också har anslutning till dessa. Sedan finns det en mindre sjö som kan erbjuda fint ”sightfiske” då man kan ta sig upp på en kulle och få en bra överblick över sjön och förhoppningsvis även se vart fisken stå. I sjöarna finns det inplanterad öring och regnbåge och den mesta av fisken är handplockad av Daniel och Viktor som lägger ner ett stort jobb på att enbart erbjuda fisk med hela fenor och god kvalité. De fiskar som vi fick upp var alla i mycket god kondition och fenorna var riktigt fina.

De erbjuder 12 st stugor och stugan vi hade var mycket trevlig, fräsch och hade de man behövde dessutom ligger stugorna precis intill vattnet så när man äter frukost kan man titta ut över sjön och se när fisken vakar, inte alls dumt. Frukost kan för övrigt beställas på campen och ätas uppe i storstugan på campen, en fin service som jag kan rekommendera. Utanför stugan fanns det dessutom en rejäl grillplats och är man iväg som vi över natten så hör grillning till framåt kvällskvisten.

Så snart vi hade fått in våra prylar i stugan så riggade vi spöna och började kasta, Amir krokade snabbt en fin regnbåge och det var verkligen hans dag för han krokade fisk efter fisk medan vi fick agera åskådare och assistera med håvning. När solen började gå ner så började det vaka lite överallt och sjöarna fullkomligt kokade av fisk som kalasade av insekterna. Vi försökte med torrfluga men de var väldigt svårflörtade och det var svårt att avgöra vad de åt av då vi inte såg mycket insekter, min gissning var dock att det var fjädermygg som stod på menyn för dem. Solen gick snabbt ner bakom träden och det började bli dags för grillning.

Så fort solen gått ner så blev det väldigt kallt och värmen från elden var både vacker att se på och värmde våra frusna fingrar. Vi körde på en stund till i mörkret och jag hade ett rejält hugg på en chernobyl ant men jag missade mothugget och vi kände att det var läge att få lite sömn inför morgondagens fiske.

Flugor som funkar bra när torrflugorna sviker

Jag vaknade först och tittade ut genom fönstret, det var fortfarande frost på marken och det vakade fortfarande ute på sjön. Medan vi åt frukosten snackade vi om flugval och njöt av välbryggt kaffe. Amir var sugen på att testa den lilla dammen då vi tidigare fått höra att det skall finnas några riktigt stora fiskar i den (han skall alltid ta de största).

Och Amir fortsatte att leverera denna dagen dock ingen jättefisk men ändå en vacker regnbåge som liksom de andra fiskarna vi fångade fick friheten tillbaka. Dagen flöt på och vi njöt av ännu en vacker, solig dag med fina vatten och fantastisk natur hos Smålandsfiskarna. Fisken var svårflörtade även idag men några stycken blev och det var klassiker som dog nobbler och montana som levererade men även några nattsländeimitationer funkade för oss. Pricka man bara in rätt och leverera rätt fluga så tror jag att man kan ha ett grymt bra torrflugefiske här för så mycket fisk som vakade har jag nog knappast sett någon annanstans.
Vi tackar Viktor och Daniel för fantastisk service och ett kanonställe som vi garanterat kommer att besöka igen

I stuga nr 12 bodde vi

För er som vill boka fiske hos Smålandsfiskarna så besök dem på www.smalandsfiskarna.se eller ring 
0735034232 eller 0723080225. Ni kan också maila på bokning@smalandsfiskarna.se
Smålandsfiskarna finns i Slageryd några mil söder om Vetlanda.
Har ni särskilda önskemål så bara fråga de skräddarsyr paket för både privatpersoner och företag. Ni kommer garanterat att bli nöjda för här finns det gott om fisk som håller bra kvalité och duktiga, serviceinriktade företagare som driver stället.

Nattfiske kan vara riktigt spännande och effektivt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *