Längtan till hösten…

Sommaren sjunger nu på sista versen och hösten väntar runt hörnet. Sorgligt tycker många, underbart tycker jag.

Jag tycker att sommarfisket är fruktansvärt jobbigt, det är varmt och det finns sällan en chans att undfly solen om man nu inte väljer att fiska kvällstid det vill säga.

Nåja, jag ska absolut varken gnälla eller klaga då starten på sommaren var över förväntan och för min del startade semestern med en resa upp till Storsjö Kapell, för 11:e året på raken. Jens och jag hade bestämt oss för att försöka göra allt i vår makt för att hitta långa fina gäddor, dels för att ta team jenzza.lures till en bra position i tävlingen sommargäddan men även bättra på våra individuella resultat i tävlingen gäddfajten.

109cm flugfångad gädda

Jag blir ju lite extra lycklig när mina gäddflugor lockar långa gäddor till hugg men det är inte alltid optimal att flugfiska. Det är en av anledningarna till att jag envisas med att lära mig behärska även spinnfiske, jag kan väl inte göra annat när mannen i mitt liv är en superskicklig betesbyggare 😉

111cm och nytt spinnPB för mig.

Jag har spinnfiskat i lite mer än 1½år och då blir man lite extra glad när man lyckas dra ett nytt pb på spinn. Många anser att det är lite fjantigt att kategorisera olika personbästa utefter olika metoder, men för mig är det stor skillnad mellan det metoder jag utövar dvs flugfisket, spinnfiske och ismete så därför tycker jag det är lite extra kul när man bättrar på sitt eget rekord.

Som sagt, sommaren startade riktigt bra vad gäller gäddfisket men sedan gick det mer eller mindre rakt utför.

Nu i helgen deltog jag och Jens i tävligen Blekinge 24h Pike Challange och för vår del så har vi nog aldrig fiskat så dåligt som vi gjorde nu. Ja man skäms faktiskt lite grann med tanke på att fisket bedrevs i vårt så kallade hemmavatten, Karlskrona skärgård. Vi hade otroligt svårt att hitta godkända gäddor, dvs gäddor över 70 cm men vi har bara oss själva att skylla. De hot spots som levererat tidigare år levererar inte alls längre och varken jag eller Jens har fiskat där sedan i början av sommaren så mycket har väl hänt på ett par månader.

Men, nu börjar vi ladda om batterierna och ser fram emot ännu en tripp norrut. Vecka 38 finns vi på plats i Storsjö Kapell för att förhoppningsvis njuta av hösten, urstarka gäddor och norrsken. Än så länge så finns det platser kvar så vill ni haka på och leta efter gäddor i mer eller mindre orörda vatten så ta kontakt med Storsjö Fiskecamp via mail eller telefon för att boka boende, båtar, flytring, guide

https://www.storsjo.com/

Följ även eventet Norrskensgädda på Facebook

Norrskensgädda

Jämförelse av sargade händer från alla gälgrepp på gäddorna som togs i somras

Jag hoppas vi blir många gäddfiskare under vecka 38, som kan slutas upp i restaurangen på campen om kvällarna, äta riktigt god mat och skrävla om våra äventyr och fångster!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *