Där satt den!

För lite drygt ett år sedan började jag spinnfiska efter gädda på allvar.

Jo jag vet att de flesta av er som följt mig genom åren, ser mig som en flugfiskare i första hand men jag har kommit till den punkten där jag känner att jag inte vill vara begränsad i mitt fiske. När det inte finns en rimlig chans att kunna svinga flugspöet så har jag ingen som helst lust att bara lägga ner fisket utan jag vill kunna anpassa mig, behärska andra metoder och genom det utveckla mitt sätt att fiska.

Sagt och gjort, så beställde jag nyligen ett haspelspö från Greys som heter GR100 Lure 9′ 40-100g.

Greys GR100 LURE 9' 40-100g
Greys GR100 LURE 9′ 40-100g

Spöet invigdes för två veckor sedan men det blev inte många kast med det då tiden var knapp. Men den här gången hade jag sett till att vara lite extra ledig från jobbet för att kunna tillbringa en hel vecka nere i Blekinge (givetvis inte enbart för att fiska, jag vill ju umgås med Jens också emellanåt 😉 )

I fyra dagar har jag alternerat mitt fiske mellan att svinga mina nybundna flugor och kasta gummibeten och idag var inget undantag förutom ett riktigt motsträvigt väder dvs blåst med snudd på storm så det blev av förklarliga skäl betydligt trevligare att spinnfiska.

Benen vek sig mer eller mindre

Jag var ute själv då Jens var hemma för att måla beten för fullt inför sportfiskemässan, visserligen är jag ute och fiskar på egen hand för det mesta men just idag hade det varit bra om man hade haft sällskap. Gäddan tog betet stenhårt och en kamp uppstod då jag skulle försöka drilla den mot strömmen för att säkra den i håven. När jag väl lyckats håva den så ringde jag Jens och han var mer eller mindre färdig med sina bestyr så han slängd på sig fiskekläderna och körde iväg så fort han kunde till mig. Jag la mig på bryggan då adrenalinet pumpade, gäddan låg fint i håven och självklart var håvnätet under vatten så jag visste att hon skulle klara sig bra där en stund.

107cm praktgädda

Jens hjälpte glatt till med mätning, 107cm och vägning 9,4kg och såklart även med bilder.

Obeskrivlig lycka

Tusen tack AbuGarcia för att ni tror på mig och hjälper mig med rätt utrustning och för att jag får vara en del av teamet. Tack Greysfishing för att ni har förtroende för mig och att jag får vara ert ansikte utåt. Tack älskade Jens Norblad för att du är en fantastisk man som hela tiden pushar mig till att bli en bättre människa och sportfiskare och för att du står ut med mitt (vårt) intresse <3

Detta var inte ett nytt pb för mig men likväl en minnesvärd gädda som jag kämpat otroligt hårt för och bara det är värt sin vikt i guld!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *