Ett unikt erbjudande till er..

… som är intresserade av ett fiskvänligare elavtal!!

För några år sedan, i samband med Sportfiskemässan, så snubblade jag på Tranås Energi. De hade en monter på mässan och jag var såklart nyfiken över varför ett energibolag var med i sportfiskesammanhang. Jag fick stillat min nyfikenhet och självklart såg jag till att byta elleverantör ganska så omgående. Tranås Energi satsar stenhårt på att bygga omlöp/faunapassage vid sina kraftverk och det har på sikt lett till att bland annat öringen kan vandra och fortplanta sig.

I slutet av juli fick jag äran att träffa VD´n Niklas Johansson och vattenkraftsansvarig Magnus Lundberg ute vid en av deras anläggningar. Jag gjorde en kort vlogg för att dela med mig av deras berättelser samt att jag lyckades få Niklas till att testa flugfiske i Bulsjöån utanför Östebymo.

Med tanke på den låga vattenföringen, ja sommaren har ju varit extremt torr och varm, behövdes inga vadarkläder. Niklas kunde stå torrskodd på land och ändå nå ut med flugan.

Vid Visskvarns anläggning fick jag möjlighet att se vakande öring och bara det är ett gott tecken.

Tanken var att jag skulle lägga lite mer tid på fisket här men tyvärr blev ju inte denna sommar till någon fördel för fisket, alldeles för varmt i vattnet för att fisken ska må väl vid catch and release och för lite vatten i de strömmande partierna. Men jag kommer såklart att åka tillbaka hit redan nästa år. Öringen blir ju fredad från och med 16 september och då är det stopp på det fisket.

MEN! Jag har fått ta del av ett unikt erbjudande att bjuda er läsare på!!

Tranås Energi värnar om friska vatten och även oss sportfiskare så de har valt att bjuda mina läsare på första årsavgiften (värde 220kr) om ni tecknar elavtal hos dem. Skriv SUSSI i rutan för kampanjkod och detta gäller t.o.m 30/9 2018

Klick in på Tranås Energi och där går ni vidare till ”teckna elavtal”, passar även på att kika runt på hemsidan och läs mer om deras fantastiska arbete.

Här kommer vloggen

Inlägget är producerat i samarbete med Tranås Energi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *