Min första mässa..

… som utställare/flugbindare.

Ja det var nu i helgen som jag fick äran att delta på  Skånska Jakt-& Fiskemässan i vackra Bosjökloster utanför Höör.

 

 

Inför mässan hade jag bundit upp ett gäng varianter av mina favoritgäddflugor

 

 

Vanliga enkelkroksflugor, flugor med vasskydd och en del försedda med extra allt dvs rasselkammare och tailar. Jag hade också fixat en hel bunt med färdiga tafsar, försedda med bft´s fastach och några få med silikonkon allt för att kunna fiska i vatten som hyser tät vegetation.

 

 

Jag fick stå mellan proffsiga betesbyggare och det var en helt fantastisk stämning både bland oss, övriga utställare och besökarna. Mycket skratt, erfarenhetsutbyte och vi gjorde allt i vår makt för att besökarna skulle känna sig välkomna.

 

 

Det bjöds på bucktail till rastlösa valpar..

 

 

… och skydd undan lördagens skyfall.

Det här var en av de roligaste mässorna jag deltagit på. Många kom förbi och ville spana in när jag försökte binda gäddflugor, utomhus i sjukt jobbiga vindbyar, vilket var en rejäl utmaning. Det var också en hel del som ville ha tips på hur jag gör mina tafsar och en del av besökarna fick möjlighet att själva prova på att göra en komplett uppsättning av fluorocarbontafs och smältvajer. Allt för att lättare komma igång med sitt gäddflugfiske.

 

Men största överraskningen på mässan var när Waidelures tittade bort till mig och köpte specialflugan jag gjort inför mässan..

 

 

Det var väldigt otippat att just en betesbyggare skulle lägga vantarna på den och även om jag nu vet att den inte kommer att fiskas med, utan hängas upp i hans samling där andra fina beten hänger, gör att jag blir extra varm i hjärtat.

 

och ännu en av mina flugor hamnade i ett vitrinskåp, hemma hos ingen mindre än Fredrik Angsmo som binder och fiskar för A.Jensen.

 

 

Det finns några få flugor, en hel del tailar, tafsar försedda med fastach för krokflugor och ett par tafsar med fastach och kon så är du intresserad av att köpa något på bilden ovan så dra ett meddelande via messenger/facebook, instagram eller mail info@sussistridh.se

 

Hösten rullar in med full fart och i det närmaste ska jag ha en gäddflugfiskekurs, delta i PikeOpen Västervik och sedan ratta norrut till det efterlängtade Norrskensgädda 2018. Hoppas vi ses där ute vid vattnet!!

 

 

PS tusen tack jenzza.lures för markservicen och att du ständigt finns vid min sida, tack även till mässledningen och A.Jensen för riktigt gott samarbete och såklart till iFiske för er ständiga närvaro med gott kaffe och ständiga nytänk till att förbättra och förenkla fisket för oss alla i hela landet!!!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *