Sommaren är kort…

… eller väldigt, väldigt lång!!!

Ja denna sommaren går väl till historien som sämsta sommaren ever! I alla fall om man har fiske som huvudintresse..

Men Jens och jag hade tur, dels för att vi hann besöka de norra breddgraderna innan vattnet blev för varmt och för lågt och dels för att vi kunde tillaga mat och kaffe ute vid vattnet innan det blev eldningsförbud i nästan hela riket. Det är ju lite det som är grejen när jag är iväg norröver, vara ute hela dagarna eller nätterna och kunna göra upp eld för att kunna fixa käk och tanka energi.

Det finns ju inget mer rogivande och gott än att göra upp en eld och tillaga t.ex nyfångad fisk och det gjorde vi såklart ett par gånger minst. Fördelen med att åka norrut under sommaren är ju också att det är midnattssol vilket innebär att man kan vända fullständigt på dygnet, sova när man är trött, äta när man är hungrig och framförallt fiska när det passar.

För Jens del var det första gången han testade på att flugfiska efter harr och öring och det tog inte många minuter innan han krokat sin livs första harr..

 

Min första resa till Storsjö Kapell var 2008 och i år var det ju lite av ett 10:års jubileum för min del. Jag har åkt upp minst en gång om året, varje år och varje resa dit har jag bestämt mig för att testa nya vatten, nya sträckor längs de många åarna osv och denna gången blev inget undantag.

 

Det lönar sig att vara nyfiken och utforska varje vrå av ett vatten.

Vi hade ett fantastiskt bra harrfiske och även ett gäng öringar fick syna håven men det var inga större exemplar som krokades.

Men skönheten hos öringarna går inte att förneka, varken på de små eller stora.

Sista dagarna lyckades vi också få till ett magiskt bra gäddfiske och det bådar ju gott inför eventet Norrskensgädda2018 vecka 38, då alla som vill och kan är välkomna till Storsjö Fiskecamp för att köra just gäddfiske.

 

Jens lyckades kroka på ett flertal gäddor över metern med en topp på 117cm

och även jag hittade åtminstone en gädda som landade på 104cm.

Som vanligt har jag samlat ihop lite videoklipp från vår tripp och skapat en vlogg så ni får en liten uppfattning om vad vi upplevde, såg, åt och råkade ut för.. Håll tillgodo 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *