Betescupen våren 2018

Nu i helgen deltog jag och min bror Niclas i tävlingen Betescupen

Jag bidrog med två flugor till tävlingen

Denna färgsättning har gett mig bäst resultat under våren och inte nog med det..

flugorna som jag bundit har jag försett med vasskydd så det är inga problem att fiska med dessa flugor i stubbvass, bland näckrosor och andra vattenväxter som har förmåga att fastna på kroken.

Tävlingen pågick i två dagar men eftersom jag jobbade i helgen och vädret bjöd på sommarvärme och strålande sol (riktigt skitväder med andra ord) och både jag och Niclas ville se Sverigematchen i lördags så kom vi inte ut på sjön förrän efter 18:00

Vi paddlade ut i flytringarna, jag körde fluga och brorsan fick låna min spinnutrustning för att köra spinnfiske.

Brorsan krokar första gäddan inom en halvtimme och den var över minimimåttet. Så vi bestämmer oss för att försöka få bilder på gäddan, liggandes på måttbrädan för att slippa paddla in till land.

Gäddan mäter in på 84 cm.

Så där har vi vår första tävlingsfisk.

MEN… vart tog spinnspöt vägen??? Oturligt nog så ligger det på botten av sjön och vi la runt tjugo minuter på att försöka hitta det i det humusfärgade vattnet, självklart utan resultat. Det var bara för oss att paddla tillbaka, brorsan fick bege sig hem och leta efter någon form av kastspö så att vi kunde fortsätta fiska. Han kom tillbaka med mer eller mindre oduglig utrustning men vi gör ändå vårt bästa. Under tiden som vi fortsätter kämpa på så ringer Niclas en av sina vänner, som turligt nog är på hemmaplan och har komplett spinnutrustning. Varpå vännen Micke kommer ner till sjön och överlämnar sitt spö så vi kan fortsätta fiska. Klockan är nu över halv nio på lördagskvällen. Jag hade ett par kontakter på fluga men inget krokat och precis när vi skulle paddla tillbaka och ge upp för dagen så krokade Niclas på en riktigt fin gädda.

Denna gången chansade vi inte utan gäddan säckades och vi paddlade iland med gäddan simmandes i säcken bredvid flytringen.

Den mätte in på 107 cm och det var vi mer än nöjda med!

Glädjen var stor och min förlorade spinnutrustning var som bortglömd för stunden.

Snabba posebilder tog innan gäddan fick simma tillbaka till sitt rätta element igen och vi packade ihop för dagen. Knappt två timmars effektivt fiske gav ju ändå två godkända tävlingsfiskar.

På söndag morgon begav vi oss ut i flytringarna igen. Vi hade knappt tre timmar på oss att fiska innan det var dags för mig att återgå till jobbet.

Niclas fick tre gäddor varav den ena mätte in på 89 cm, de andra var mindre, så vi ökade på vårt resultat och just där och då låg vi på en 17:e plats av 332 anmälda team (jag vet i och för sig inte hur många av dessa team som tävlade) men med tanke på den minimala tiden vi hade på oss plus borttappat spö så var vi såklart mer än nöjda.

Alla gäddor tog på spinn denna helgen, den första på ett gummibete från jennza (som ligger kvar på sjöns botten) och de andra på ett tailbete från ”ge fan i våra vatten”, fluga verkade totalt ointressant, men sånt där vet man aldrig, nästa dag är det fluga som funkar bäst.

Vi vill såklart tacka Betescupen för en riktigt kul tävling, en tävling där man kan fiska vart man vill så länge man inte bryter mot några fiskeregler osv. Det var superspännande att följa tävlingen online, se alla bilder som trillade in och läsa i chatten där teamen skrev. En tävling som inte leder till något hårt fisketryck i ett specifikt vatten och där man har möjlighet att delta även om man måste få vardagspusslet att gå ihop sig.

Vi slutade på en 20:e plats men det är långt bättre än vad vi förväntat oss.

och vi säger såklart stort GRATTIS till vinnarna, bra kämpat och otroligt bra fiskat i denna sommarvärme!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *