Öringfiske av världsklass…

… i regnbågsvatten!

Vi har varit iväg på ett par dagars regnbågsfiske i Strömhult.

Vattnet var varmt och vattenståndet lågt.

Det var ett härligt gäng som besökte anläggningen i dagarna två.

 

Mingel innan fisket 

 

Här ser ni Ove Fredriksson, jag och Jonas Gafvelin. Lite mingel och snack om tips och flugval inför fisket skadar inte. Jonas hoppade in i gänget efter att vi inte hade fått fullt på våran bokning. Strongt att komma in ensam i ett sammansvetsat gäng, men så trevliga som vi är så tror jag nog att Jonas trivdes ganska bra med oss Blinkar

Jodå, vi hade jättetrevligt och första fiskepasset gav ett öringfiske av världsklass.

Jag börjar verkligen fundera över varför jag sitter och bilar närmare 90 mil norrut för att fiska öring när det finns stora vackra sådana i Strömhult och dit är det bara 15 mil.

Skämt å sido, jag älskar fjällfisket också så för den delen bilar jag gärna runt i vårt vackra land.

 

Kom här lilla öring

 

Här är jag i full färd med att kroka av en öring i 1½-2kg klassen, den anas under mina händer där jag håller i tafsen för att kroka loss min hullingfria streaking caddie.

 

Första fiskepasset gav 7 öringar och 0 regnbågar.

Hmm.. Det var ju regnbåge vi kom hit för att fiska efter men icke, de ville bara inte ta flugorna jag valde.

 

Niklar Rosenkvist i grönskan

 

Niklas Rosenqvist från nr70 kamouflerade sig väl i sin dillgröna Visionjacka..

Kul att Niklas hakade på FishEco JanO hit för att bättra på sitt regnbågsPB, vilket han naturligtvis gjorde.

 

Anna med båge

 

Anna Berg var ju med till Strömhult första gången när vi var här i höstas, nu krokade hon bågar som aldrig förr!

 

Jonas och Niclas smyger

 

Jonas och lillebror Niclas gömmer sig bakom trädet, Niclas får tips av Jonas hur han ska göra för att lura upp en av alla regnbågar som fanns där under ytan.

 

Anna håvar JanOs båge

 

JanO drillar regnbåge på regnbåge och här hjälper Anna till att håva en av dem!

 

JanO med båge

 

och här ser vi den stolta och glada fångstmannen!!

 

Felix med båge

 

Felix hittade sitt favoritställe under eken och där fanns även huggvilliga bågar..

 

Sheldon på väg

 

Självklart var Sheldon med oss även denna gång!

Jag kan ju inte låta bli att gosa med denna underbara katt, han bjuder verkligen på sig själv..

 

Sheldon på stolpen

 

..och utmanar ett av sina nio liv där han klättrar upp i elstolpen för livsfarlig ledning!!!

 

Det var två härliga dagar, fast regnet öste ner då och då.

För min egen del tog jag det väldigt lugnt, är fortfarande inte på benen som jag ska men det var skönt att bara få vara och njuta av trevligt sällskap, vackra fiskar, Sheldon, ljudet av vakande fisk, porlande vatten, tuppen som gol, fåglarna som sjöng och framförallt lukten från öppen eld då StrömhultaRobert kämpade på för att få upp värmen i den nyinstallerade badtunnan (vilket vi inte han med att doppa oss i)

 

lillebror smygfiskar

 

Lillebror kanske fortfarande sitter kvar där under trädet, njutandes av vakande fisk och lycklig över att fått lära sig mer om flugfiske och känslan av att drilla stora regnbågar…

4 svar på ”Öringfiske av världsklass…

    • Åh va kul Anders! Jag tror att ni får ett toppenfiske nu när det regnat en del och vattnet blivit svalare. Jag att det kommer att funka med streamers, jag körde med vita och röda på dagen och bruna och svarta på kvällen, dock inte masken för det skyggade de för, så prova lite mindre flugor. Torrt som de gillade var streaking caddie st 16 och såklart E-12:an. Pheasant Tail och blodmask funkade också bra. Skitfiske och ge Sheldon något gott från mig 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *