Lord Of The Rings 2017

För fjärde året har tävlingen Lord Of The Rings gått av stapeln.. Detta är en tävling där det flugfiskas gädda från flytring, och man mäter in alla gäddor på minst 65 cm. När man fått en godkänd fisk så säckar man den och tillkallar kontrollbåten, som kommer och mäter fisken åt dig, och de har koll på de tävlandes antal cm gädda.

Fisk på väg att landas så att kontrollbåten kan komma och mäta om den är godkänd.

Robert Frölund och Niklas Rosenqvist, som ligger bakom denna tävlingen, är såklart själva sportfiskeentusiaster med flugfiske närmast hjärtat. På tävlingsdagen håller de sig dock till att mäta fiskar och brassa käk till frusna och trötta tävlingsdeltagare.

2017 års tävling bjöd på bra med vind och gäddorna var rejält svårflirtade.. Jag tror tom att det kom någon snöflinga! Jag erkänner, jag fegade ur. Jag skulle anmäla mig sista anmälningsdagen tänkte jag men kollade vädret och det skulle blåsa 15m/s i byarna. Denna gången åkte jag och hejade på alla tappra deltagare, som kämpade i vinden, tryggt från en av kontrollbåtarna. Några gav upp tidigare, och trots de mindre huggvilliga gäddorna så fightades de flesta vidare. Jag har varit med alla tidigare år och denna tävlingen är verkligen trevlig! Det är tufft att paddla runt i 6 timmar men när kontrollbåten kommer och serverar korv med bröd blir allt lite lättare! De flesta går även upp på land en stund för att värma sig lite från vårvattnets kyla eller för att äta en korv till kanske.. 🙂

Niklas är redo att starta prisutdelningen medans Robert serverar fantastiskt god cevapcici till möra deltagare.

4 godkända gäddor kom upp. Ja, så är ju fisket ibland! Vision/Flydressing och Freezit hade som vanligt sponsrat med ett finfint prisbord. Förstapriset är såklart den eftertraktade silverringen och en Fishcat 4 flytring. Förutom 1-4e pris lottades det även ut ett Big Mama spö bland samtliga deltagare som kom till start. Det hålls även ett lotteri efter var 10e anmälda deltagare.

Patrik Södergren vann utlottningen av Big Mama spöt.

Stefan ”Molle” Molin kammade hem 4e platsen, 69cm, och fick lina från Vision/Flydressing och kylväska från Freezit.

Nick Overington tog en 3e plats, 72cm, och vann Big Daddy-lina och kylväska. Han vann även en kylväska på lotteriet bland alla anmälda som dras efter var 10e anmälda person.

2a priset gick till Daniel Larsson, 78cm, som fick Big Daddy-lina och kylväska.

Jaha, sist men inte minst så lyckades……*trumvirvel*…..FishEco-Ove, min sambo, eller Big Ove som JanO kallar honom, vinna hela tävlingen! Gäddan var 92 cm lång och gav honom en ny flytring och jag fick en fin silverring på en silverkedja! 😀 Njae, han vill inte riktigt gå med på att jag fick halsbandet med ringen… Jag tjuvlånar det ändå!

Såhär glad (galen?) kan man se ut när man får godkänd fisk!

Bra krigat Ove Fredriksson!

Ringen och ringen!

Denna snygga kreationen gav Ove vinnarfisken! Något nytt måste man ju ha inför varje tävling. Tack The F-Bite för snabb leverans trots kort varsel!

 

Grattis till alla pristagare och tack till alla medverkande på Lord Of The Ring 2017!

Over and out…. Imorgon ska det ut och rekas inför kommande helgs tävling. FishEco kommer att vara med med två båtar på King of Mälaren! Hoppas att madamerna är lite mer lättflirtade då. 🙂

//Anna Berg FishEco

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *