Bästa abborrvåren någonsin!

Fina 2400 gram och 59 cm

Dax att titta tillbaka lite på årets första månader, en tid som gått i abborrens tecken. Fisket inleddes redan i sista veckan i mars med besök i Holland och jakt på Europas största abborrar. Dagarna innan vi reste ner pratade jag med Jörgen Larsson som förutom att ha tagit ett eget nytt PB berättade om sin Teamkollega, Peter Hampes fantastiska abborre på 3400 gram och 54 cm!

Min vän Linus och jag lyckades faktiskt ta fyra fantastiska abborrar över två kilo med en topp på 2400 gram för mig. Otroligt kul att får vara med när Linus, en av de grymmaste sportfiskare jag känner, äntligen får sin första ”tvåa”. Vi har fiskat ihop i över 30 år, mestadels gädda, mycket ål back in the days och massor med göspass har det blivit. Extra kul att få vara med när de riktigt stora abborrarna biter och med dig Linus!

Linus med en flott tvåplussare!

Guiden, vår vän Jan Boomsma visade vart skåpet skulle stå och tog den största för resan, 2470 gram. Utan Jan hade vi stått oss slätt den här resan. Vi hade med holländska mått en mycket svår period. Ett gigantiskt högtryck med kortbyxedagar avlöstes av ett lika tufft lågtryck med snö sista dagen. Trots detta lyckades Jan hitta dessa fantastiska fiskar, han fick verkligen inventera alla sina ”sveetspots” och här ser man verkligen vad en bra guide kan göra för fisket. Tack Jan!

Bästa fisken denna resa, 2470 gör Jan Boomsma!

Hemma har fisket efter abborre fortsatt med Gunkikillarna Johan Lotthagen och Jens Byholm, även Raymarines Pär Lindberg har jag haft förmånen att hänga och fiska med. Johan har generöst delat med sig av sina erfarenheter av kustabborre och tillsammans har vi haft några smått galet roliga fisken. Dagar med riktigt många abborrar, som sist 12 st över 40 cm! Merparten av mina fiskar har jag lockat upp med Nedjigg, ett superspännande fiske ni måste testa! Tack mina fina vänner för grymma dagar!

Tack Johan för tips och fiske! Du e fin du!

Nu börjar försommaren, kanske blir det gädda igen men när abborrfebern väl har fått fäste… ja vi f¨år väl se…

//Jan O

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *