Samlarklubben Rullen samlar folk med samlarmani…

Bland alla utställare som säljer beten och rullar på Sportfiskemässan i Nässjö, så hittade jag en liten speciell klubb. I en monter satt Bjarne Fohlman i Samlarklubben Rullen och visade upp en mängd samlarobjekt.

bjarne_fohlman

Samlarklubben Rullen är en liten ideell förening som är öppen för alla, eller som klubben skriver på sin hemsida:

”Samlarklubben Rullen är en förening för alla oss som har ett renodlat intresse av gamla sportfiskeredskap. De må vara spön, rullar, drag m.m. Vare sig ditt intresse är historik, teknik, modellutbud eller ren samlariver.”

På mässan låg det mest samlarbeten ute till försäljning.

beten1

beten2

beten3

beten4

beten5

beten6

beten7

De har till och med en medlemstidning som heter Samlarnytt.

sk-rullen

Det är drag i den lilla klubben och medlemsantalet ökar sakta men säkert. Kul med alla dessa små föreningar som samlar folk runt sportfisket…

Läs mer på rullen.se!

Felix Rimfrost
felix@fisheco.se

Ett svar på ”Samlarklubben Rullen samlar folk med samlarmani…

  1. Jag är en vanlig galen samlare av fiskegrejer. Har väl c:a 250-300 fiskerullar från nya till gamla. Gillar de olika uppbyggnaderna, och tankarna bakom dessa. Har nog spön så det räcker till flertalet.
    Jag fångade min första fisk i ett mjölsåll, och har sedan förfinat tekninen med krökta nålar som krok o.s.v. Sitter gärna in på småtimmarna och skruvar i gamla rullar, samt tillverkar olika idéer till beten för att lura fiskarna till hugg.
    Har egentligen ingen aning om var er klubb sysslar med. Men tyckte ändå att det verkade intressant med människor som har samma intresse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *