Gös, gädda, Cissi o Miss Leech…

Gösdrottningen och Miss Leech...

Gösdrottningen och Miss Leech…

Ja, igår skulle egentligen Dacian få åka med mig söderut för fotosession till +MagazineFishEco och lite fiske med min gode vän Tuben. Dock visar det sig, håll i er, att SMHI verkade ha fel om prognosen. Ruskvädret som skulle komma på eftermiddagen kvällen såg ut att vara på plats redan tidigt på morgonen… Så, plan B fick det bli, fast ingen dum plan det heller… Storsjön o Cecilia Gösdrottning fick det bli istället. Det visade sig också att hon redan hade långväga besök från Kungsbacka, Madelene ”Miss Leech” Karlsson och hennes man Fredrik Karlsson. Båda hängivna sportfiskare och sugna på gös. Dagen innan landade faktiskt Madelene en flott fisk på 5 kilo och 80 cm, inte illa.

Håvad o klar...

Håvad o klar…

Måste passa på att tack både Fredrik och Madelene för hjälp med foto 🙂 En fin pelagisk gös såg verkligen ut att vilja vara med på bild och Madelene skötte kameran med precision.

Grov som en stock...

Grov som en stock…

Någon timme senare var jag tvungen att be om hjälp igen. Ett ”hädanfärdseko” som Håkan Fransson kallar dom största brutalaste ekona som bara skriker på skärmen, fattade tycke för min jigg. Ett karatehugg och en drillning på ett antal minuter där jag först trodde mig krokat en megagös visade sig vara en gädda av bättre format. Gäddan vägde mellan 10-11 kilo nära jag snabbvägde den fortfarande liggandes i håven. Så, kanske en nia, men fin o grov som en stock 🙂 Fredrik fick denna gång hålla i kameran. Tack för det Fredrik :). Så vad som såg ut att bli en inställd foto- och produkttesttur blev istället rätt bra, å så fick man träffa trevligt folk oxå. Himla gött 😉

//Jan O FishEco

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *