Glad Påsk från Norrbotten!

Äntligen var man ledig från allt jobb och slit. Första kvällen avnjöts med gott sällskap och några groggar. Under skärtorsdagen skulle jag nämligen ut och ismeta gädda själv. Mina fiskekamrater i närområdet har begett sig till sydligare breddgrader för att fira påsken. Det blir en aning segt att ismete när man är själv, så jag valde att köra på ett gammalt beprövat vatten, så jag förhoppningsvis skulle få se någon finare fisk ovan isen.

Och mycket riktigt, en landad fisk under dagen som visade sig vara en riktigt fin konditionerad dam på 7,68 kilo och 98 cm. Tio centimeter till med den konditionen så har vi en riktigt fin fisk! Under dagen hade jag ett par fäll, som utlöstes av kinkiga gäddor som sedan spottade ut mörten. Men vad gjorde det i otroligt vackra vädret som dagen bjöd på.

Påsken är en väldigt uppskattad högtid av mig, då det är en riktigt härlig årstid just då. Det är ofta väldigt bra väder, solen värmer ordentligt och man kan riktigt njuta på vårisarna. Fisket brukar också vara mycket bra. Just nu har jag dock skjutit upp påsken ett par dagar och kommer spendera den i min stuga sydväst om Jokkmokk. På söndag morgon kommer Robert Norell från Stockholm upp och besöker mig. Vi kommer äta och dricka gott, fiska som bara f*n och ha en grymt trevlig tid tillsammans!

Jag önskar Glad Påsk till hela sportfiske-Sverige!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *