Tävlingen 2019

OBS denna artikel finns även i PDF format HÄR

Efter att Peter vunnit art-tävlingen 2018 var spänningen stor inför 2019 års upplaga, skulle Peter försvara sin titel eller skulle någon uppstickare knipa den. De nya reglerna gjorde att vi även kunde fiska i Norge och Danmark, vilket gjorde att jag hade Anders S som favorit, då han flera gånger fiskar i Norge (spoiler, han kom fyra).

Förra årets vinnare Peter skulle visa sig fiska riktigt bra och han nådde en mycket hedrande andraplats, med flera intressanta fiskar på sin artlista.

En vacker Berggylta från Norge…
och en fenknot föll alla för Peters skicklighet.

Innan vi avslöjar vinnaren tänkte jag bjuda på ett par bilder från vår tredjepristagare Olofs och vår fjärdepristagare Anders fiskeår. Fenknoten är tagen av Anders och den helt sagolika fångsten havskatt är Olofs bedrift.

Knot
Havskatt. Från land. På LRF

Men låt oss nu prata om vinnaren av hela klabbet, den storfiskande, skäggprydda, Youtubeprofilen i vardande JEZPER.

Kung Jezper

Med hela 32 arter, varav 26 togs i saltvatten så vann Jezper tävlingen med två arters marginal. Längst bak i artikeln kan ni se hela hans vinnande lista. Jezper låg i toppen i stort sätt hela året och fiskade starkt från början till slut. Under året har Jezper även delat med sig av väldigt mycket tips och tricks till alla nya medlemmar i vår Facebookgrupp och han har börjat spela in trevliga Youtube vides där han bland annat visar upp olika användbara tackel för LRF. Jezper är väldigt engagerad i den svenska LRF scenen och kommer att hålla i en art-tävling inom LRF 2020. (Mer detaljer i Light Rock Fishing Sweden facebookgrupp).

Jezper har fångat många speciella arter underåret, men den mest minnesvärda är nog hans taggmakrill, den tagen på LRF i Sverige som vi känner till.

Taggmakrill

Nedan ser ni Jezpers vinnande lista:

Svart smörbult, Sandstubb, Sandskädda, Oxsimpa, Stensnultra, Blågylta, Glyskolja, Skrubbskädda, Randig sjökock, Skärsnultra, Torsk, Rötsimpa, Storspigg, Bleka, Lerskädda, Berggylta, Grässnulltra, Vitling, Makrill, Sjustrålig smörbult, Bergstubb, Svartmunnad smörbult, Rödspetta, Öring, Gråsej, Taggmakrill, Elritsa, Guldfisk, Ruda, Mört, Abborre, Regnbåge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *