LRF i Stockholm

Som jag ofta har beskrivit så har jag med mig ett litet teleskopspö varje gång jag reser någonstans, då jag tycker att LRF är ett utmärkt sätt att fiska i nya vatten utan krångel, och eftersom små beten ger stor diversitet i vad som kan fångas så blir det till ett äventyr. Denna gång gick resan till Stockholm och jag får erkänna att jag aldrig fiskat i huvudstaden innan. Jag är van att fiska i Göteborg och där är vattenmängden ändå ganska begränsad, det är inte många meter av Kanalen och Vallgraven i Centrala Göteborg som jag inte fiskat på genom åren, men I Stockholm kändes det som att finns hur många sträckor som helst som den nedan.

En av MÅNGA vackra fisk-bara sträckor i centrala Stockholm.

Jag fiskade tre morgonpass, det vill säga att man går upp när solen går upp och sen fiskar man fram till att det är dags att äta frukost på hotellet med familjen. Första dagen ville jag utforska den beryktade strömmen för att se om det fanns några lugna partier där det fick att köra med drop-shot och en vikt på 7 gram. Det gjorde det inte. Inte alls. Inte ens nära faktiskt. Innan jag gick hem testade jag lite mitt emot stadshuset och kände ett hugg men det var allt. Kallt var det också, ingen bra dag. Dag två hittade jag en lugnare passage och lyckades drilla en gädda som tyvärr släppte precis vid kanten. Kan inte vara för missnöjd för utom den lilla detaljen att jag aldrig rörde fisken gick det bra. Jag tittade på google maps och hittade ett lugnare parti, och lyckades navigera dit utan att bli bli påkörd av en cykel. Väl där ”läste” jag vattnet och tänkte att under den bron vid bropelaren ser det ut att vara lite ström. Mycket riktigt så hugger gäddan nästan direkt när betet når önskat djup intill bropelaren och gäddan följer med ända in till land innan den skakar till med huvudet och försvinner. Vet inte om det är ett tecken på mognad, att njuta av jakten och fighten mer än resultatet?

Tredje dagen är jag på väg mot en park när jag ser aktivitet på ytan och börjar fiska. Där träffar jag på ett stort stim med hungriga abborrar som äntligen visar effektiviteten i LRF taktik även i sötvatten. Ett gäng sådana här botar effektivt stelfrusna fingrar.

Jag använde mig av drop-shot, med en drop-shot krok i storlek 6 och samma rosa räkdoftande jiggar som fungerade så bra vid sommarstugan i somras, nu måste jag försöka hitta och köpa fler.

Ett svar på ”LRF i Stockholm

  1. Som sagt, det finns hundratals platser i Stockholm!
    Hör av dig nästa gång! Strömpartären och blade baits är ett hett tips👍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *