Danica SBS

Danica fisket en höjdpunkt på året för för alla flugfiskare. Det finns massor av olika bindmönster för att imitera denna vackra sländan, jag binder själv flera olika varianter men när jag vill fylla upp asken med ett snabbt mönster som fungerar blir det oftast den jag bjuder på här. Enkel, snabb och effektiv.

Material
Krok: Strl 10 rak krok
Kropp: Flyrite dubbing i valfri färg
Stjärt: Fiber från Fasanstjärt
Ribbing: Bindtråd
Vinge: Polygarn
Throax: CDC i dubbingögla

Bind in bindtråden som vanligt.
Bind in några fasanstjärtsfiber vid krokböjen. Jag brukar göra dem ungefär lika långa som kroken är. Danica flugan har tre stjärtspröet men jag tar oftast 5-6 st ifall flugan blir sliten så har jag förhoppningsvis några sjärtspröet kvar.
Skapa en ögla av bindtråden, den använder jag sedan som ribbing.
Dubba kroppen med Flyrite i valfri färg, oliv, tan eller gul är de jag oftast använder. Lämna lite plats innan kroköglan.
Jag tar nu öglan av bindtråd som jag gjorde tidigare, tvinna ihop den och linda fram mot kroköglan som ribbing.
Bind in en rejäl bit polygarn som vinge. Klipp vingen lite snett ned mot krokspetsen.
Skapa en dubbingögla och spinn en tråd av fiber från en cdc fjäder. Jag använder mig här av Marc Petitjeans fantastiska verktyg för att få fram fibrerna. Linda fram till kroköglan. Lägg några tråd bindvarv framför cdc dubbingen och avsluta med en chip finish knut.
Jag trimmar flugan lite med en sax och klippet bort onödiga fiber som är för långa och korta ned dem undertill så flugan ligger bättre på vattnet. Sedan är den färdig !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *