Flugfiske i Norden – Euronymphing

I senaste numret av Flugfiske i Norden har jag fått äran med ännu en artikel. Denna gång handlar det om mina erfarenheter av nymffisket som kallas för ”Euronymphing”. Jag berättar lite om metoden och ni får följa med några av mina fisketurer med Jonas som lärt mig det mesta om detta fisket.

Det har hunnit bli några gäddas detta året och de första gäddorna för året har landats ännu inget större men likväl härligt med spöböj. För närvarande är det otroligt högt vattenstånd i havet och det har varit det länge nu vilket är ganska ovanligt här.

I veckan sägs det bli närmare en meter över det normala, hur det påverkar fisken vet jag inte. Men normalt sett när vi får högvatten brukar fisket vara riktigt bra men nu när det varit så en längre tid har det varit väldigt blandade resultat.

Ni har väl inte missat att jag har en tävling på min FB-sida där ni kan vinna biljetter till Sportfiskemässan 2020. Gå in på min sida och var med i tävlingen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *