Sommar och värme

Semestern har börjat. Just nu befinner jag mig i Linköping och skall på en festival som heter Närcon. Ett stort arrangemang för cosplay.

Jag har inte fiskat en enda gång under semestern än så länge faktiskt. Många Flugor har de blivit framförallt flugor inför höstens resa till Bosnien.

Värmen och torkan är extrem nu. Jag kan faktiskt inte minnas när de regnade ordentligt senast. I många delar av vårt land så brinner det för fullt och många hjältar gör vad de kan för att släcka dem. Många av våra strömmande vatten har stängt av sitt fiske pga av denna torkan vilket är helt förståeligt då fisken är extra känslig nu och många av dem kämpar för sin överlevnad, särskilt i de mindre strömmande vattendragen. Alsterån bland flera som är ett av mina favoritvatten har stängt av fisket för tillfället vilket jag anser vara ett mycket klokt beslut.

Temperaturen i havet i mina trakter ligger på ca 24 grader vilket gör fisket svårt. Skall man eller ha för avsikt att återutsätta fisken så borde man fiska med rejäl utrustning så fighten inte bli onödigt lång och helst inte lyfta ur fisken ur vattnet.

Regn är mycket välkommet nu och jag hoppas på mängder av det inom de närmaste. Det finns en planerad tur till baltak inom de närmaste och jag kommer göra ett försök längs kusten i nästa vecka. Jag har nyligen börjat använda mig av en Deeper Soonar Pro . Det är ett litet portabelt ekolod som man kan kasta ut med spö eller dra efter båten. Det sistnämnda har jag testat rätt flitigt i min hemma”skärgård”. Jag fäster den lilla ”bollen” i ett specialfäste som jag sedan montera i båten, informationen får jag sedan i mobilen via en app som man laddar ned. Eftersom skärgården är grund så tänkte jag att de kunde vara ett bra hjälpmedel till att hitta lite djupkanter mm. Medeldjupet är som jag trott inte särskilt djupt ca 1.20 meter. Men jag har hittat en del ställen med djup på 3-4 meter där jag kommer lägga lite tid framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *