Bomtur!

b1

Bondemölla Sportfiske

Klockan var ställd på 4.30 och fiske i Skåne, närmare bestämt Bondemölla stod på schemat.  Amir hämtade upp mig klockan 5.00 och vi började våra ca 20 mil mot Bondemölla. Trots den tidiga morgonen så var vi alla relativt pigga och riktigt laddade. När vi väl var framme så och såg de stora bestarna som simmade omkring i odlingsbassängerna så blev suget om möjligt ännu större.

Vädret var inte optimalt med ordentligt blåst och solsken blandat med regnskurar. Vi fiskade på fram till lunch utan framgång. Strax efter lunchen så kom första hugget för Amir och det var en ordentlig fisk som small på. Den drog snabbt ut fluglinan och var inne på backingen när den bjöd på lite luftakrobatik och flugan lossnade. Riktigt tråkigt för Amir såklart men skönt med ett hugg då vi började tappa modet efter flera fisklösa timmar.

b4

Amir höll god min trots det tröga fisket

 

Men det tröga fisket fortsatte och efter oräkneliga flugbyten fick jag äntligen ett hugg på en tung nymf som jag fiskade hem med sjunklinan extremt sakta. Ett ordentligt hugg även detta och fisken gjorde ett flertal rusningar och jag tyckte jag hade kontroll på fisken när jag drog åt bromsen ytterliggare på rullen men då gjorde fisken en ordentlig rusning till och sen small tafsen på 0.23 mm spets.

Besvikelsen var enorm…..

b5

Tyvärr fortsatte dagen med trögt fiske och inga fler hugg för mig, Danne
hade en fisk på men som även den släppte. Vi bestämde oss för att ge upp och fick känna oss besegrade mot dessa för dagen extremt svårflörtade regnbågar. Vi pratade dessutom med två st andra rutinerade Bondemölla fiskare som inte heller lyckats under dagen med att lura upp någon regnbåge. Fiskeresan gick trots det misslyckade fisket snabbt då vi redan började diskutera och planera in nästa fiskeresa tillsammans. Amir och jag har nu 3 st bomturer tillsammans och vi har sagt att vi skall fånga minst en regnbåge var innan augusti månad är slut.

Tanken var att bjuda på en bra kortfilm med fina fiskar och mycket böjda spön. Tyvärr gick det ju inte riktigt som planerat så här kommer ändå en video om fiske utan fisk och kortvarigt böjda spön.

Skitfiske på er!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *