Beteskollen 18/11

Tredje avsnittet för 2017 och vi börjar med träbeten.

Tail

Det är SN Lures som skapat nytt. Det rör sig om ett tailbete i furu, 25 cm långt (inklusive svans) som väger ca 60 gram. Denna namnlösa tail är viktad slowsink och fiskar relativt grunt. Det finns två nosöglor och den främre får betet att jobba på ca 1 meters djup men byter man till den övre går betet lite djupare för spinn eller trolling.

 

Stilrena och snygga!

 

En till nyhet bland Tailarna står TJ Baits för. Han har tidigare snidat Tj Tailen men här kommer ett mindre syskon. Det är Forsteus, en liten munsbit i lärk med kropp på 7,5 cm som väger ca 50 gram.

 

Riktiga små aptitretare!

 

Jigg/Swimbait

I vanlig ordning dominerar denna kategori dagens avsnitt också. Det gjuts för fullt ute i stugorna och först ut är Näsbyjiggen vars upphovsman har samma betesbyggarnamn som betet. Detta läckra gummi är 18 cm långt och väger 65 gram. För att kika på gången, tryck här.

 

näsby

 

Nästa bete i samma kategori är AlpineShad. Detta bete på 23 cm och 82 gram är Bluemountain Lures senaste kreation.

 

alpine

Snygga detaljer!

 

Sist ut kommer ett häftigt gummi som heter Plektrum Paddler. Det är Högdals Fiske som skapat dessa och de finns i två storlekar. Den större, på 21 cm väger 95 gram och är gjuten i mediumhårt gummi. Lillebror (eller syster) är 17 cm, väger 55 gram och är gjuten i mjukare gummi. Båda dessa vikter är inklusive plåtskeden i aktern. För att se gången, tryck här.

 

plektrum

 

Avslutningsvis blir det en riktig teaser. Ola Lures, mannen bakom uppmärksammade CrazyO Tail samt Baitbashvinnande Reckless Spoon, håller nämligen på för fullt med ett nytt gummibete som testas i detta nu. Mer info om detta kommer framöver. Nästa onsdag kommer Beteskollen tillbaka igen, om allt vill sig väl.

Skitfiske på er, så länge!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *