Beteskollen 11/1

Då var det dags för årets andra avsnitt av Beteskollen. Och det är gummi som dominerar denna gång.

Jigg/Swimbait

Först ut är RocknRoll Baits som skapat två curlys, en tänkt till borren och en till gäddan. Det rör sig om Rocknroller som är 20 cm med tailen utsträckt samt väger 20 gram. Ett precis lagom betesval för den som vill downsizefiska efter gädda. Lillebror heter Lil´Rocknroller, är 14 cm med utsträckt tail samt väger 6 gram. Ett riktigt giftigt abborrbete.

 

Heta!

 

 

Vidare i samma kategori har vi Nilles. Han har skapat två nya, riktigt fina gummin. Det första är Lektorn, ett paddelbete på 19 cm och 90 gram (för att se gången på betet, tryck här.)

 

img_7433

 

Det andra och senaste tillskottet är Lektorn Curly, ett bete på ca 22 cm och 100 gram. Trots att det första exemplaret inte var färdiggjutet förrän den 21 december har betet redan levererat bra under testfiske.

 

img_7434

 

Ytterligare ett nytt gummi står Loobi Lures för. Det rör sig om storebror till hans tidigare Wallie Shad som helt sonika heter Big Wallie Shad. Betet är 20 cm långt och väger 70 gram.

 

En fröjd för ögat!

 

Tail

Här hittar vi ett bete som redan legat ute ett tag men som ändå får sig en plats här. Det är Bulldozer av Nithagen Lures. Detta vackra bete har en 10 cm lång kropp i furu med tail från Chrip Lures. Bulldozern är viktad slowsink och väger ca 107 gram.

 

Otroligt fin papegoja!

 

 

Vidare i samma kategori har vi TN Lures. Tommy har många vackra kreationer i bagaget och nu har han precis karvat fram ett nytt litet gäddgodis som heter – ja, säg det? Beteskroppen är karvad ur 22 mm tjock furu, är 65 mm lång och väger ca 50 gram med tail men utan krokar. En trevlig detalj är det dubbla lekandet som sammanlänkar kropp och tail. Smart grej som säkerligen räddar en och annan gummisvans från att flyga av när gäddorna skakar och vrider sig.

 

img_7445

Mycket trevligt litet downsize-bete.

 

Vi avsluter med ett mycket spännande bete som jag inte riktigt vet i vilken kategori det passar bäst. Det rör sig om TGC Roach Transformer som Lurehunter under tre års tid arbetat fram.

 

 

 

Det är ett mycket ambitiöst projekt som hållits hemligt under arbetets gång. TGC Roach Transformer är ett plastbete på 23 cm i originalutförande och väger 157 gram. Men det är i högsta grad förändringsbart. Du kan nämligen välja att få betet ledat på tre olika ställen, byta till en mängd olika svansar och fenor, skruva fast olika slags dykskedar i hårdplast i nosen samt vikta betet efter tycke och smak i fyra olika viktningshål.

 

img_7505

 

Enligt Ethan Ben-Yaacov, mannen bakom det hela, så kan man skapa hela 600 olika varianter av rörelsemönster kontra viktning i samma bete! Fantastiskt innovativt och spännande och förståeligt nog patenterat. För att se betets gång samt alla modifikationer som kan göras, tryck här.

Det var allt för denna vecka men nästa onsdag är Beteskollen tillbaka igen.

Skitfiske på er, så länge!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *