Ismetepass nr 3

Alarmet på mobiltelefonen ringde för andra gången. 04.40! Vad i hela….? Ja just ja, ismete. Jag raglade ur sängen, klev ned i understället och satte grötkastrullen på plattan. Aleksander hade bestämt tidig träff hemma hos honom 06.00 för gemensam färd vidare till dagens sjö. Jag tyckte det kändes väl tidigt men det visade sig nödvändigt. Det gick inte så fort på vägarna efter nattens snöoväder.

Strax efter 07.00 var vi framme och där väntade David, en kompis till Aleksander samt Davids son Oliver. Påpälsade och med en respektingivande mängd packning (främst Aleksanders nya och enorma ismetepulka) påbörjades en lång, pulsande marsch ut på isen. En dryg timme senare satt femton spön ute, agnade med stor mört och vi satt redo i baslägret.

Istället för bilder här länkar jag till en liten film. Det är nämligen så att min son sålde jultidningar i höstas och valde en GoPro Hero 4 som ”lön” för sitt arbete. Den lånade pappa med ut på isen. Jag filmade till höger och vänster och detta klipptes sedan snabbt ihop till en liten film med hjälp av en mobilapp. Det enkla och amatörmässiga resultatet? Ja, det ser ni här.

Det var många fäll och mycket spring som gällde, åtminstone tjugo. Men det var smågäddornas och de mörttjuvande gösarnas dag. Nio gäddor och en gös krokades under dagen varav sju gäddor var snipor trots den stora mörten.

 

img_7458

Störst gädda var en välmatad 93:a på ca 5,5 kilo.

 

img_7453

Dagens enda gös – en fisk på ca 3 kilo som blir huvudnumret denna söndagsmiddag.

 

Trots att de stora fiskarna lös med sin frånvaro (bortsett från en bommad fisk som snodde två mörtar i samma hål och som Aleksander tyckte sig känna var en redigt stor gös) var det en fantastiskt trevlig och vacker dag på isen.

 

img_7459

 

Solen gick ned och vi packade ihop, stålsatta inför den långa vägen tillbaka genom ett snötäcke i sporadiska drivor. Ismetepass nummer 3 för säsongen var över men redan nästa helg blir det nog nummer 4. Då ska jag prova helt nya, små och spännande vatten med stor död sill på krokarna. Det ska bli hur kul som helst.

Skitfiske på er, så länge!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *