Är laken det nya svarta?

Vissa har gjort det länge. Andra har precis börjat. Så som det är med alla trender. Jag pratar om färgsättningar på beten och om den gamla blekingeklassikern; laken.

Ni som flanerar runt digitalt på sociala medier har säkert redan noterat den markanta ökningen av denna läckra färgsättning. Den utvecklas också nu, tar nya vägar och kombinationer. Tång-, glitter-, blod- eller motoroillake – bara fantasin sätter gränserna.

En av de byggare med mycket rutin på denna färg och kanske den som gör det allra bäst? – Mälaren Lures

cub

Mästaren av ytfinish, Wolfcreek Lures variant: Motoroil Glitter Tånglake, som här klär en The Cub. Så vackert att det nästan gör ont i ögonen.

Tn Lures Rascals i motoroil-lakekostym, galet fina!

Den omåttligt populära Nettel-laken från Nettel Baits, här i specialfärgen ”Root Beer” med guldglitter. Hur fint som helst!

12717164_1101911826496544_1643322103663119722_n

Jaraalbaits kan han med – handmålade och ursnygga Wrongoes.

Själv äger jag inte ett enda bete i denna färg. Varför vet jag inte riktigt men jag tror att det är en gammal förlegad tanke om att de inte funkar i mina vatten som ligger och spökar. Jag fiskar nämligen mest i grunda lerbottensjöar där vattnet förvisso är relativt klart men ganska brunfärgat. När det blåser kraftigt blir vattnet lätt grumligt också. Det finns faktiskt ingenting som säger att en motoroillake inte skulle funka där, kanske till och med tvärtom. Men som ni alla vet handlar det om tro. Tro på en färg – fiska mycket med den – få mycket på den. Hur vacker den än är att titta på så tror jag inte riktigt på laken hos mig. Därför ger jag den heller inte den chans den förtjänar. Tills vidare fortsätter således min tjurskallighet och beundran, men på avstånd…

Skitfiske på er, så länge!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *