Beteskollen 22/2

Nu är det dags att kika in i några av våra duktiga betesbyggares verkstäder igen. Det snickras och gjuts för fullt och Beteskollen lider knappast någon brist på material.

Wobbler/Crankbait

Först ut är Stefan Vero Lures Elwe och hans nya wobbler med arbetsnamnet ”en stor jäkla trollingwobbler.” Denna respektingivande pjäs väger in på 180 g och är 32 cm lång (38 cm med sked). Den jobbar på 4-6 meters djup men har böjbar sked a´ la Cisco Kid och kan därför anpassas efter behov. Häftigt bete som kommer att presenteras på mässan i mars och som lär synas på bilder med stora damer framöver.

img_5097Nästa betesbyggare har legat i och producerat tre nya alster som faller in i tre olika Beteskollkategorier. Det är Christian Pikecandy Asp och han har gjort en wobbler, en tail och en jigg/swimbait.

Wobblern är 20 cm lång, väger 150 g och har en kraftigt rullande gång, även i låg fart. Christians mål är att betet ska jobba på 1,5 – 2 meters djup men än så länge har han bara haft möjlighet att testa betet i en liten isfri å och vet därför inte exakt djup ännu.

Tailen har en 10 cm lång kropp (runt 25 cm totalt med svans) som är 3 cm bred för att flytta mycket vatten. Den är viktad slowsink med sina 100 g.

Gummit är den sista nyheten (för denna gång) från Pikecandy, som med denna modell även kastat sig in i gummigjutardjungeln. Betet är 18 cm långt, väger ca 90 g origgad och som enligt betesbyggaren ”ger en riktigt cool och fiskliknande siluett i vattnet.”

img_5102

Cool även på land, om ni frågar mig.

 

Siste man (eller snarare män) ut är Mikael Hedqvist och Anton Lundberg från Team Gäddhäng. Deras nya skapelser faller båda in under Jigg/Swimbait. Först har vi Häsen Shaden, ett gummi på 27 cm och 118 g.

 Sedan kommer den rysligt coola Häsen Braxen. Ett bete med rejäl profil och tail som väger 135 g och är 32 cm lång med svansen utsträckt.

Stadiga bitar och riktigt häftiga. De fick snabb och välförtjänt uppmärksamhet när bilderna lades ut på Facebook. Jag förutspår god försäljning…

Team Gäddhäng låter meddela att det kommer att finnas ett gäng braxar att köpa på mässan samt på Gävle Fiskredskap.

Veckans Teaser

En ny kategori inom Beteskollen? Ja, åtminstone när tillfälle ges. Det rör sig om gummimäster, gjutarkungen Fredrik Pigg King Johansson. Denne herre, med en rad fångstgivande beten och tailar i ryggen, har nu en ny modell på gång. En liten downsizeing vid namn Hoglet. Mer info kommer!

Jag väntar med spänning på resultatet av detta!

Det var allt för denna gång så; skitfiske på er, så länge!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *