Beteskollen 29/2

Skottdagen till ära kör vi en ny Beteskoll. Denna gång handlar det mest om mjukplast men inbakat i mitten finns också lite hårdare ingredienser.

Jigg/Swimbait

Först ut är förra veckans teaser; Hoglet från bäste Pigg King. Det är den tredje och hittills minsta medlemmen i Hog-familjen.

Blå/Pearl när det är som vackrast! Från vänster: Hogboss 27 cm och 128 g, Hogshad 23,5 cm och 82 g samt Hoglet på 17 cm och 32 g. Den sistnämnda kommer tveklöst att skörda stora framgångar när vårgäddorna är svårtrugade.

Under samma kategori faller också nästa beten in, konstruerade av den flitige Ola Lures. Först ut är hans bidrag till Baitbuild 15/16 – Crazyo. Så här säger Ola själv om betet:

”Crazyo har naturliga, snabba och distinkta paddelslag med den tvådelade tailen. Vid jerk eller snabba vevtag får man betet att göra en mer simmande sidorörelse med hela kroppen. Idén med betet var att det skulle likna ett mer naturligt rörelsemönster hos en fisk samt vara ett bete med en helt ny och unik gång. Crazyo fiskas bäst hem med inskruvad jiggskalle, 2/0 krokar och rigg med spikar.” Betet är 20 cm långt och väger 90 g.

img_5128

Crazyo – snygga, coola och med egen design. Tummen upp!

Olas nästa nyhet för 2016 är Crazyo Tail. Så här säger han om betet:

”Crazyo Tail är designat för att kunna tas hem extremt långsamt utan att tappa rörelse i tailen. För att lyckas med detta blir övergången mellan kropp och tail mycket tunn men omtålig. Det har jag åtgärdat genom en ingjuten glasfiberarmering vilket gör att själva gummit kan vara helt söndertuggat utan att gå av i skarven mellan kropp och tail. Utseendet ska efterlikna en blandning mellan tånglake, ulk och ål. Riggas bäst med shallowskruv eller jiggskalle, 2/0 krokar och rigg med spikar.” Betet är 15 cm långt (30 cm med utsträckt tail) och väger 100 g.

Crazyo Tail – riktigt fina och säkerligen en dräpare på köldstela madamer.

Wobbler/Crank

Andreas AL-Pikebaits Ljungbladh är aktiv i verkstaden och har både snidat en ny wobbler samt en master till ett nytt gummibete. Den senare hittas längre ned i inlägget. Wobblern är tillverkad i 23 cm furu och finns i två olika vikter; en slowsink som väger in på 125 g (med owner 3/0 krokar) och som fiskar på 2,5 – 4 meters djup beroende på linutsläpp samt en flytande som väger 110 g och fiskar på 0,5 – 1,5 meters djup.

img_5130

Mmmmmm… glitterlake! Snyggt!

Nästa hårda bete faller faktiskt inte in under någon av de kategorier som finns här på Beteskollen. Det är ett ytbete, en buzzer tillverkad av Trassellures. Kroppen är 8 cm lång, med buzzer samt flash på kroken mäter den 25 cm och väger 45 g.

Trassel-Buzz i färgen Dead-Bait. När de galna efterleksgäddorna parkerar bland säsongens första näckrosor få de säkert problem att motstå denna.

Tail

Nästa bete är förvisso en nyhet men kanske inte något som kommer att produceras på löpande band? Det handlar om Bam Lures´s bidrag till Baitbuild 15/16 och det är på tok för läckert för att inte ha med.

bam

Red Devil Bomber tail! 115 g, 27 cm med tail. Hur coolt är inte detta?


Veckans teaser

Här får AL-Pikebaits vara med igen med ett nytt gummibete som är under tillverkning.

Master, innan färdigt spackel- och sliparbete.

Avslutningsvis kommer en till teaser. Det rör sig också om ett nytt gummi, denna gång från Bluemountain Lures. Det är ett redigt tailbete på 120 g och 27 cm (hela 41 cm med utsträckt tail). I helgen som gick testfiskades den första prototypen vilket resulterade i en fin fisk på 93 cm och 5,8 kg. Lovande!

img_5152

Det var allt för denna gång. På återseende och skitfiske på er, så länge!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *