IFiske goes Klippan

Strax efter julledigheten, någonstans i mitten av januari, så gjorde jag och min chef, tillika en av ägarna till iFiske, Thomas Abrahamsson, en lite tripp till Klippan för att träffa representanter från Klippans sport och fiskevårdsförening

Mötet skulle gå ut på att informera om iFiske men vi fick också äran att testa klubbens put & Takevatten Lilla Hålsjön (Trollsjön) där det utlovades ett fint fiske efter regnbåge.

Lilla Hålsjön (Trollsjön) en kulen januaridag

Sjön såg riktigt spännande ut och här fanns det gott om bryggor, vindskydd med långbord och grillplats.

Välskött med rensbord, vindskydd och grillmöjligheter

Tack vare den isfria och milda vintern så fanns det stor chans att kroka på en fisk eller två och först ut var Annika

Annika med en regnbåge i fin kvalité och Jörgen Hall (ordförande i klubben) ger tummen upp

Det är inte så ofta man får möjlighet att fiska på arbetstid men när möjligheten väl dyker upp så är det bara till att njuta lite extra av livet.

Där står jag och kan inte vara annat än glá

På bryggan bredvid mig svingade Ulf Strandberg sin fluga med perfekt precision och nog hade han fisk på, i alla fall en liten stund, innan fisken klev av.

Ulf Strandberg, en flitig fiskare och även tillsyningsperson av rang

Så hur gick det för iFiskegänget?

Thomas 2 – Sussi 1

Jooorååå.. även vi lyckades lura upp några regnbågar att ta hem som matfisk (catch and release är inte tillåtet i detta vatten). Thomas vann denna gången över mig, men nu var det ju ingen tävling, men om det hade varit det så….

Efter fisket i Lilla Hålsjön så fick vi en guidad tur längs Rönneå. Här ska det rivas vandringshinder om några år och ån spås bli norra Europas bästa laxvatten.

Tok mycket vatten…

Vi stannade till på flera platser längs Rönneå och det är svårt att föreställa sig hur det kommer att se ut när väl ån får flyta fritt..

Jörgen Hall berättar om rivning av vandringshinder

Vi hade en superintressant dag i Klippan och det var så kul att få träffa kunniga och framåtsträvande entusiaster inom Klippans sport och fiskevårdsklubb. De jobbar också mycket med ungdomsverksamhet och får ibland bromsa antal deltagare då det lätt blir fler ungdomar på träffarna än ledare som kan hjälpa till. Så ni som är bosatta i Klippan med omnejd och är det minsta intresserade av fiske borde verkligen ta sig en funderare att gå med i denna klubb. Här finns potential att utvecklas, gammal som ung.

För att fiska i Lilla Hålsjön (man behöver inte vara medlem i klubben för att få fiska där) så finns här länken till iFiske där du kan lösa fiskekort, läsa reglerna, se fångstrapporterna och framförallt hitta rätt då kartan över sjön är utmärkt med parkeringsplatser mm: Fiskekort Lilla Hålsjön (Trollsjön)

Tusen tack Klippans Sport & Fisekvårdsförening, för ett fantastiskt möte med mycket intressant information och för att ni är en klubb med stora framtidsutsikter. Tack också för att ni gör det enklare för de som vill fiska i era vatten genom att ni nu anslutit er till iFiske och säljer digitala fiskekort. Tänk så smidigt det är för en fiskare att tex stå vid Lilla Hålsjön, ta upp sin kvot med fisk och lätt kan lösa ett nytt fiskekort för att kunna fortsätta fiska utan att behöva lämna bryggan 🙂

Jag gjorde nyligen ett återbesök i Klippan, för att testa laxfisket i Rönneå men mer om den resan får ni läsa om i nästa blogginlägg och jag kan utlova en annorlunda och tokig berättelse då det inte alltid blir som man tänkt sig…

Bilderna i detta inlägg är tagna av Thomas Abrahamsson, Sussi Stridh och Jörgen Hall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *