Waterpushingfly (Miuras Mouse)

I samband med Baitbash som gick av stapeln i slutet av januari så fick jag se herr Bauers kreation av gäddfluga, med inspiration från Miuras Mouse-betet . Jag tänkte direkt, precis som alla andra, att den där flugan måste vara svårkastad men Niklaus intygade att så var inte fallet.

Så jag funderade lite över hur jag skulle kunna binda upp något liknande och kom på att jag hade det mesta hemma för att få till liknande flugor.

I mina gömmor hade jag gamla ark av foam som jag fått för många år sedan av mina goda vänner Ingrid och Anscha, och foamarken var tänkta till flugbinding. Jag beställde hem en cirkelskärare för att jag vill ha runda, fina skivor men även ett centrerat hål som då ska träs över krokögat eller tuben om jag gör tubflugor. Jag använder mig av en håltång för att klippa ut hålet till krokögat/tuben.

Pinaler för att få till runda foamskivor
Waterpushingfly

Jag började att binda upp ett par flugor med enkelkrok och dragontail för att själv kunna testa och vart förvånad över hur lättkastade de var och hur fantastiskt fint de rörde sig i vattnet. Stora pulserande flugor som inte har så värst mycket material men ger ändå en bra volym. Mitt spö är ett Greys GR80 SALT 9´#9 och jag kör med en klass 9 flytande lina med sjunk 6 som klump då jag just nu fiskar i högvatten, ja alla vatten i södra Sverige har mer eller mindre varningar för höga vattenflöden.

Gädda 99cm

Flugan verkar väldigt uppskattad av gäddorna och i skrivande stund har en och samma fluga 103cm, 100cm, 100cm, 99cm och 95cm i topp fem.

En luggsliten stackars gäddfluga

Foamskivan försvann efter andra krokade gäddan, dragontailen är söndertuggad, pärlorna på tafsen är looong gooone men lik förbaskat fiskar den riktigt bra. Beträffande foamet så kan det vara bra att veta att det är ett mjukt och ömtåligt material och tyvärr är jag superallergisk mot UV-lim så jag har ingen möjlighet att förstärka foamet med sådant, men jag har en ny idé på gång för att få lite bättre hållbarhet på den men tyvärr lär det ta lite tid innan allt är på plats.

Waterpushingflies bundna av mig

Tack vare min framgång av fina gäddor, tagna på denna variant av fluga, så har jag fått beställningar av kunder runt om i landet och jag hinner knappt binda klart en beställning innan nästa kommer, vilket är galet roligt!

Gädda 100cm

Jag hoppas innerligt att fler där får tid över till att ge sig ut och fiska. Det är ett otroligt skönt sätt att kunna komma ut, koppla av, stänga av och bara vara med tanke på vad som nu händer i omvärlden och nu även i vårt land.

Ytterligare en metergädda

Jag hade sett fram emot att få träffa alla nya och gamla vänner på sportfiskemässan men efter att beskedet kom att den skulle ställas in så försöker jag tänka på det positiva istället för det negativa, mer fisketid (i alla fall för mig) och kanske lite mer tid att hinna binda upp ännu fler waterpushingflies i flera färgvarianter.

Önskar du beställa gäddflugor av mig så går det bra att maila till: info@sussistridh.se eller hör av dig via meddelande på instagram eller via messenger på facebook.

Jag önskar er alla ett riktigt skitfiske och som sagt, försök prioritera att komma undan folksamlingar och trängsel och dra ut och fiska istället i den mån det går där just du befinner dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *