Sista och första fiskepasset

Att få avsluta gamla året och börja det nya med ett fiskepass kanske är få förunnat men det lyckades Jens och jag med detta nyår.

I mitten av december kontaktade jag Per som hyr ut stugorna jämte odlingen i Baltak. En stuga preliminärbokades i hopp om att det skulle vara plusgrader över nyår och vi hade tur, det var ingen snö att pulsa i och ingen is bildades i spöringarna under vår vistelse.

Jag har bundit upp en hel del ledade streamers, dels för att jag ska ha med ett utbud av dessa inför Baitbash som går av stapeln i Nöjesfabriken i Karlstad 25-26 januari och dels för att jag och Jens ville fiska streamers i Baltak.

Vattennivån var hög och det krävdes sjunktafs för att få ner flugorna i den strida strömmen.

Jens såg till att flitigt använda de flugor jag bundit upp till honom och han gjorde det med bravur. Själv hade jag uselt fiske, tappade en del och fick bara ett par mindre öringar som krokades av i vattnet.

Överlag var det ganska trögt fiske, vilket även de andra som fiskade där under nyår höll med om. Men oavsett vilket så hade vi en underbar nyår med hummer, oxfilé och annat smått och gott som sig bör och utanför stugan bjöds det på ett makalöst vacker fyrverkeri på tolvslaget.

Passa på att besöka Baltak för ett flugfiskepass nu innan vintern slår till på allvar. Information, fångstrapportering, fiskekort mm kan ni hitta bland annat på iFiske genom att klicka —> här <—

God fortsättning önskar jag er alla och såklart Skitfiske 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *