Vår vackra natur!

Jag är fortfarande kvar på Fårö i mina tankar.

 

Strand-av-snäckor

 

När jag går där på stranden över snäckskalen så knastrar det under varje fotsteg, likt ljudet att gå över torr vitlav eller skare på snön..

 

maneter-och-tång-på-stranden

 

Doften av tång, synen av maneter som spolats upp av vågorna och glittrar vackert i ljuset av solens strålar innan de torkar ut.

 

fiskare-på-väg

 

Framför mig traskar grabbarna iväg för att hitta nästa vik, i hopp om att finna huggvilliga havsöringar.

 

vacker-spindel

 

En vacker spindel kamouflerar sig lätt i denna miljö.. Nog finns det liv alltid, om man inte ser det under ytan så uppenbarar sig en hel del på land.

 

skarvarnas-ö

 

Långt ute till havs skymtar en ö där skarvarna funnit sin fristad. Kvar finns bara ett dött träd som en gång i tiden var grönskande och stort…

 

Christoffer-kastar-ut

 

Christoffer från Fårö Fishing fortsätter ivrigt att kasta ut det ena draget efter det andra för att försöka hitta på stimmen. Sporadiska hugg lite här och var är det enda denna dagen bjuder på.

 

Frank_

 

Frank Gustavsson gör oss sällskap denna dag och vi får äran att lära känna ännu en ny vän och trevlig sportfiskare.

 

Frank-vadar-djupt

 

Det här är en kille som inte är rädd för att ge sig långt ut i vågskvalpet, för att lossa morsans drag som fastnat långt ute på en plattform av kalksten ( för typ hundraelfte gången )..

 

Tång-och-vågor

 

Dagen passerar och jag förundras varje gång över hur tiden kan gå så fort! Det finns så mycket att titta på och njuta av i vårt vackra land och detta är bara ett av alla tusentals smultronställen jag vill återvända till.

 

Andra fiskedagen av tre har passerat utan att jag fått känna ett nafs i flugan och JA, jag fortsätter envisas om att kroka min första havsöring på fluga. Tidigare har jag fiskat med kastspö och bombardaflöte och även drag, men nu är det fluga och flugspö som gäller, annars kan det kvitta.

 

Fårö-fyr

 

Med Fårö fyrs blinkade sken lämnar vi stranden och havet för denna dag.

Fisk fick vi alla, men den serverades på fat. En otroligt god torsk tillagad av Jamie från restaurang Simunds. Så på sätt och vis gick vi inte fisklösa ur detta dygn innan det var dags att vila upp sig inför sista fiskedagen och hemfärden…

 

Så innan jag slöt ögonen inför natten tänkte jag igenom allt jag sett, känt och upplevt på denna fantastiska ö.

5 svar på ”Vår vackra natur!

    • Tack så mycket Hasse! Ja det var allt skitväder här också idag, men jag trivs i höstrusket 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *