När du vill lära dig något nytt – anlita en guide!

När du vill lära dig något nytt – anlita en guide! Jag har tjatat om det i många artiklar, när du har ont om tid, när du verkligen vill lära dig eller bara vill ha nya tips och insikter i ett nytt vatten eller ett nytt fiske, anlita en fiskeguide. Det finns säker många fler skäl men att lära av andra, kopiera och imitera, det är alltid en väg till framgång…

Själv har jag varken tid, erfarenhet, rätt båt eller utrustning för just trollingfiske efter lax så jag väljer såklart att anlita en guide när trollinglusten faller på, å det gör den varje år. Det är något magiskt att utmana laxar som kan väga över 20 kilo på havet, ibland så långt från land att man känner sig nästan lite vilse. Tyngden när en lax på 10+ suger i spöet är något speciellt, för att inte tala om huggen och lina som bara sprutar ur rullarna.

För två år sedan hade jag en grym tur med fiskeguiden Micke Puhakka, en kille jag känt i många år nu och som jag har galet stort förtroende för när det gäller allt fiske. Hans CV talar för sig självt, kolla in artikeln nedan.

 

Nu var det dax igen, årets trollingtur efter lax bokades in. Ett rent ”lotteri” tror många men så är det inte, erfarenhet och koll på rådande förutsättningar spelar mycket stor roll. Resultatet denna gång blev fyra hugg, en upp i båten på ca tretton kilo, en tappad efter tio minuters dragkamp och ytterligare ett dubbehugg på riggarna men där laxarna inte fastnade…kaaaasnke blir det en tur till innan laxarna simmat förbi Singö mot norrlandslaxälvar, man får ju hoppas. Den fångade laxen hade klippt fettfena, den ligger filead och hälften i min frys den andra hälften i Mickes. Det finns inget bättre än egenfångad midsommarlax.

Ps, tack Micke för ännu en grym tur, du är bäst ps, boka Micke, det är värt varenda krona, pps, det säger jag för att jag vill o kan, får inget betalt för det!

//Jan O FishEco

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *