Nytt PB på abborren – Det tog bara 40 år!

Ja, nu var det länge sedan jag bloggad här på redaktionsbloggen. Mitt eget och vänners lilla forum på FishEco för saker som är mer personliga än vanliga nyheter så att säga.

LIVEfiske igår ja. Kotten o jag åkte faktiskt ner till Kalmarsund redan i måndags kväll för att allt skulle flyta så bra som möjligt. Det blev en fin liten kväll med snack o lite kvällsjobb o ett par glas vin faktiskt.

Höstfisket eller nästan vinterfisket är inte enkelt, det var faktiskt med små förhoppningar vi kom ut dagen efter. Som vanligt några timmars riggning och testning av utrustning för Kotten inför själva liven. Erik Petersson och jag letade fisk med active target. Vi hittade dom, fina stim med sannolikt id med abborre som inslag här o där. Det enda som ville hugga var dock gädda. Bara minuter innan livesändningen skulle starta får jag ett hugg, bara några meter från båten. Jag tar in fisken ganska hårt, ser först inte riktigt hur stor den är förens Erik P säger – det är ju en jätte! Kanske en tvåa! Då börjar jag fatta. Erik lyckas håva fisken på studs, faktiskt innan den egentligen är klar och när den gör en vändning vid båten. Så snyggt och rutinerat håvat!

Då fattar jag, den är stor, gigantisk! Jag har faktiskt rätt många kring två upp till två och fem från Holland men ingen så här lång! Vägning direkt och vi bestämmer att vi tar längd i liven. Mitt nya svenska PB och första över två är ett faktum, 2180 gram och 53 cm! Lyckan är total och ser i efterhand att jag är mer än ”hypad” under livefisket, förlåt för det! Tack Erik P för en grym dag och tack fiskeguden för att det äntligen var min tur!

Ps, kolla in LIVEfisket här, vi får en riktigt stor abborre till 🙂

//Jan O

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *