Street fishing i London…

Jonathan Forsberg lever och fiskar i London i flera veckor…

Jag står vid en liten kanal i London och försöker gömma mig så gott det går under luvan. Regnet slår hårt mot ansiktet och det känns som det kommer från alla håll.

Tillsammans med en kompis från Instagram har jag kommit ut till en liten kanal som stundvis håller stor abborre. Det är februari och streetfishing i London. Det känns ovant men spännande. Nytt.

Vanligtvis brukar jag vara ute ensam vid en vik eller grynna med endast någon enstaka båt inom synhåll. Nu har jag istället cyklister som susar förbi i full fart och joggare med sina hundar lösa. Det gäller att ha tankarna även på omgivningen, så att det inte sker en olycka.

Lätt utrustning för streetfisket i London…

Adam, min Instagram-kompis, använder väldigt lätt utrustning och små beten. Det verkar vara rätt tänkt då abborrarna ständigt biter efter hans sakta fiskade kräftimitation. Jag själv får inte ett enda pet på mina större shadar med betydligt tyngre jiggskallar. Till slut lyckas jag däremot lura en mindre gädda, vilket muntrar upp en aning.

Engelska kräftabborrar…

Nästa gång hoppas vi på bättre väder och mer fart på abborrarna. Kanske ska jag prova lite främmande metoder då och se om det ger utdelning. För fina abborrar, det vet vi att det finns!

//Jonathan Forsberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *