Vänerfiske efter abborre och gädda med Anders Forsberg från Abu Garcia

_MG_7649Hej alla glada spösvingare!

Nya numret av +MagazineFishEco lämnade i förrgår de digitala pressarna, och jag och JanO kan åter igen andas ut efter några veckors hårt arbete. Har ni inte tittat i nya numret så kan jag berätta att det innehåller massor av tester, spön för gäddfiske, flugfiskespön, rullar, ekolodet Dragonfly från Raymarine. Dessutom kan du läsa om Sveriges förmodligen största röding 2013 fångad av Kristian Keskitalo på vertikalfiske. Lär dig dropshotfiske från grunden med Lubbe (Fiskkonservator Lubbe) i del ett av denna serie om metoden. Flugfiske med Sussi Stridh och mycket, mycket mer. Klicka här för att läsa tidningen, helt gratis så klart.
omslag
Jag firade att vi äntligen publicerat nya numret genom att tacka ja till en trevlig fisketur med Anders Forsberg på Abu, efter abborre, gädda och kanske någon lite gös. Ut på Vänern for vi i Anders fina Starweld-båt, i gassande sol och en vind som inte kunde bestämma sig om den ville flåsa från nord, nord-ost, ost, eller syd/syd-väst.

_MG_7639

2

Abborrarna var nästan lika förvirrade som jag och Anders, och det visade sig att det skulle bli en tuff match att lura dem till hugg. Det var dock som så att några små gädduslingar terroriserade abborrgrundet, och jag knep själv två av dessa huliganer som bjöd på en härlig fajt på abborrspöna. Så här års brukar abborrfisket ofta vara bra, och gäddfisket lite sämre, men det var blandad kompott som nappade idag alltså. Anders knep också han några små gynnare, de randiga gillade hans reflexspinnare verkade det som.

_MG_7654

1Vi for av och an där ute på grundet, gnuggade och slet tappert, men resultatet var ganska skralt ändå. Min jigg drabbades hårt av ett riktigt karatehugg som kändes ända ut i öronen, jag är ganska säker på att det var en gös, men den fastnade ju inte så det får vi aldrig veta. Jag fick sedan ett par hyggliga abborrar på några hekto, både på dropshot och vanligt jiggfiske, men sen for vi inåt vassarna för att leta gädda. Jag kammade noll med mina McRubbers medan Anders som fiskade med spinnerbait, knep en ettrig liten gädda till slut.

_MG_7659-3

_MG_7671
Det var en riktig kanondag vädermässigt även om fisket inte var på topp, men man kan ju inte få allt jämt. Tack Anders för en trevlig dag på den största sjön i hela Sverige.

Ha det gott alla som läser +FishEco, må fisket stå er bi!

Mvh. Sebastian +FishEco

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *