Nytt testpass imorrn och lite om dött bete…

Grejor för morgondagens ismete...

Grejor för morgondagens ismete...

Japp, dax att blogga lite igen. Mört införskaffad på Stockholms Fiske & Fritid och nu lite fix inför morgondagen. Strumpor i Bambu ska testas, tunna sådana i kombination med den rekommenderade ullsockan som är tjock. Bambu är tydligen ett riktigt grymt material, transporterar bort fukt bra och luktar inte på samma sätt som andra material. Ska bli kul att se om man är varm o skön i dessa två strumpor.

Jag tror faktiskt att vi inom en ganska snar framtid kommer att se ett förbud för användandet av levande beten för tex ismete, ska utveckla det längre fram i vinter. Om det blir så finns det ett självklart alternativ, dött bete, jag har använt det många gånger förut men aldrig i kombination med doftmedel. I morgon kommer mina döda mörtar att fresta gös (och gädda) i en sån kombo. Jag kommer att använda lite olika doftmedel varav ett är nytt för mig. YUM F2, i dofterna Crawfish och Shad. Just Crawfish är en klassiker som doft vid vertikalfisket efter gös och borde funka även på vintern.

Hörs snart igen 🙂

//Jan O +FishEco

3 svar på ”Nytt testpass imorrn och lite om dött bete…

 1. Ska bli riktigt intressant att läsa hur det gått, och om det gör skillnad med eller utan doftmedel. Ska ni köra några utan doftmedel och resten med för utvärdering?

  Mvh Andreas

 2. Hej Jan mfl.

  Doftmedel bör kunna funka ja har det bla på mina jiggar(vitlökspennor i olika färger megabra samt haft spraymedel vid pimpelfisket som funkat bra när aborren varit trög återkommmer om var du kan köpa ovanstående medel om intresse finns?
  Dött bete kan nog funka med levande är bättre!!
  Önskar dig mfl som ska ismeta skitfiske & kraftigt böjda spön

  Mvh/David ”gösen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *