Håll koll på vinden, även vid pelagiskt fiske…

Flott fisk på kanske 83 cm...

Min kamrat Andreas Dubendahl (medveten felstavning, internskämt) sa och skrev vid något tillfälle att det var bättre med mång korta turer än med några få långa… Jag har inte hållit med om detta föränns de senaste åren, jag börjar med andra ord ändra mig J Spontanturerna är viktiga och när lusten faller på så fiskar man ofta bra också. Igår fick jag en ”lucka” och lusten föll på, dvs min fru träffade en kamrat på stan och jag passade på att snabbt backa i båten, hade egentligen fått order om annat men räknade med att kunna snacka bort detta om så vore tvunget ;).

Väl ute på fjärdarna var fisken som bortblåst, gott om betesfisk och en hel del abborre som härjade på lodet i svarta snabba streck men helt göstomt. Tiden gick och just tiden var igår en bristvara. Jag började funderade lite, gick igenom de senaste passen i huvudet och testade ett par ”bergsäkra” ställen men icke, gösen fanns helt enkelt inte där. Noterade då att vinden vänt från ca syd till ca nord. Egentligen är det en självklarhet för en engagerad sportfiskare att hålla koll på detta men jag hade missat det helt denna gång. Vid gäddfiske är det ju A & O.

Valet låg emellan att åka hem eller att snabt sticka över till sidan på fjärden där vinden låg på. Jag valde det senare och hej o hå, på 30 minuter hittar jag fyra fem fina ekon varav tre biter. Huggbonanza. En rikigt mullig dam på 6,4 på 83-85 cm samt en ”femma” och en lite mindre. Ja jäkl…. ibland är det gott att leva.

...and back she ogoes...

Så, även för det pelagiska fisket är vinden av stor vikt, kanske självklart men inte för de trollare jag såg fortsätta slita på ”fel” sida om fjärden. Dom gick bom…

//Jan O 

1 svar på ”Håll koll på vinden, även vid pelagiskt fiske…

  1. Fin gös grattis =)
    Önskar dig skitfiske & kraftigt böjda spön
    Ja är hemma från några dagars jiggfiske blir ny sammanfattning med bilder framöver!!
    När ja väl är hemma massor med annat att göra!

    Mvh/David

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *