Skam den som ger sig!

Under hela våren, vintern och hösten har framgångarna i min fiskekrets varit stora då flertalet stora fiskar har fångats. Däremot har lyckan inte varit på min sida. Jag har stått och kollat på när mina fiskekompanjoner landat flera otroligt fina fiskar, allt ifrån gäddor till öring och lake. Då gäller det bara att hålla god min och intala sig själv att min tur kommer snart!

Nu i veckan var det också min tur, då jag lyckades fånga en mört i reg-size! Det kändes riktigt skönt att äntligen få fånga en bra fisk, även om det inte är den fiskart som drar ner vågen många kilon. Mörten är ofta en underskattad art eftersom den är så pass liten. Men när mörten växer sig så pass stor är den lika mäktig och fascinerande som vilken annan fiskart som helst.

Äntligen var det min tur, skam den som ger sig! Mörten vägde 860 gram och mättes in på 38 cm.

3 svar på ”Skam den som ger sig!

  1. Grattis Markus, vilken skönhet till mört. Färger och storlek! Well done 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *